DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Gasly jobban teszi, ha csendben marad” – tanácsolja Verstappen honfitársa

A holland mellett semmi esélye, jelentette ki egyszerűen Robert Doornbos. Ha meg akarjuk tudni, sikeres lesz-e a Honda-motoros Red Bull, Verstappen arcát kell figyelnünk az első tesztkörök után.

Több változás is történik a Red Bull háza táján: a Renault-erőforrásoktól megszabadulva a csapat a Honda motorjaira vált, Max Verstappen 21 éves létére az istálló tapasztaltabb versenyzőjévé lép elő, és új csapattársat kap Pierre Gasly személyében. A Red Bull és számos szakértő egyaránt nagy durranást vár a megújult istállótól, de amíg a Honda-motorral egyetlen kört sem teljesítettek, csak találgatni lehet.

Ha azonban elkezdődnek a tesztek, Verstappenről könnyen le tudjuk majd olvasni, milyenek a csapat kilátásai – így gondolkodik a holland honfitársa, az ex-F1-es Robert Doornbos.

„Max rögtön látja majd, mennyire sikeres lehet az új autó. Épp ezért kíváncsian fogom figyelni az arcvonásait, miután pár kört már megtett a kormány mögött. Ha máris csalódottságot érez, azt nem fogja rejtegetni. Rögtön ököllel csap majd az asztalra” – mondta a Ziggo Sportnak a rövidke Formula-1-es karriert felmutató, Red Bull-lal és Minardival 11 nagydíjon rajthoz álló Doornbos.



A szakértőként ténykedő holland maga is osztja a vélekedést, hogy a Honda nagy szintlépést jelent a Renault-hoz képest: „Fontos dolog, hogy a Honda megbízható és nem alsóbbrendű a Ferrarihoz és Mercedeshez képest. Ha elég jó, Max erős eredményeket szerez, a tavalyi motorja ugyanis 70 lóerővel volt lemaradva.”

Doornbos figyelmét az új pilóta, Gasly közelmúltban tett megjegyzése sem kerülte el: „Pierre azt mondta, nem azért jön a Red Bullhoz, hogy második pilóta legyen, de azt hiszem, jobban teszi, ha csendben marad. Esélyt kapott egy topcsapatban, pillanatnyilag azonban az lenne a legjobb, ha nem irányítaná magára a figyelmet. Verstappen mellett ugyanis esélye sincsen. Természetesen nincs sok versenyző a paddockban, aki szeretne Max csapattársa lenni. Lewis Hamilton mondhatja, de az úgysem fog megvalósulni” – zárta ki annak lehetőségét, hogy a francia jobban teljesítsen Verstappennél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: