DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Közös évnyitón vonul fel a teljes F1-es mezőny

Sporttörténeti újdonságként harangozza be legújabb tervét a Liberty Media: az Ausztrál Nagydíj hétvégéje előtt, Melbourne központjában minden csapat és pilóta összegyűlik, az eseményt online is közvetítik.

Bár a hírek szerint eredetileg ennél is nagyobb szabású eseményre, közös autóbemutatóra szerették volna rávenni a csapatokat az F1 irányítói, ennek meghiúsulása után végül mégis tető alá tudtak hozni egy rendezvényt, amelynek keretében a 2019-es mezőny mind a 20 pilótája és 10 csapatfőnöke egyszerre lép színre, ezzel jelképesen megnyitva a sorozat történetének 70. szezonját.

00118001_678

A 2018-as szezonnyitó csoportképe


Az eddig példátlan F1-es „idénybemutatóra” március 13-án, szerdán kerül sor, közvetlenül az évadnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéje előtt, Melbourne-ben. Ausztrália második legnépesebb városának egyik központias részén, a Federation Square-en felállított színpadon jelenik majd meg egyszerre a teljes mezőny, ami az eddig hagyományos kisebb F1-es közönségtalálkozó, a Melbourne Walk hagyományát igyekszik új szintre emelni.

A rendezvényen a helyszínre látogató rajongók testközelből láthatják és hallhatják az Albert Park versenypályáján az új évad ismeretlenjébe ugrani készülő kedvenceiket, de a Liberty Media a világ más részein élő rajongókat sem akarja kihagyni a jóból: a műsort élőben közvetítik majd az F1 közösségi csatornáin.

És az esemény nem is áll meg pusztán az aktuális szezon pilótáinak felvonulásánál, a szervezők korábbi F1-es versenyzők részvételét és zenei fellépőket is belebegtettek.

A melbourne-i felvonulás pedig idén is csak az első lesz a Liberty Media által tervezett közönségtalálkozók sorában, ráadásul nem sokkal később, már áprilisra újabb meglepetéssel készülnek, hiszen a Kínai Nagydíj a Formula-1 történetének 1000. versenyhétvégéje lesz, amely megünneplésének Sanghajban is megadják majd a módját.

1548753980858

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: