DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button: Vettel akár távozhat is

A 2009-es világbajnok szerint, amennyiben Charles Leclerc kiemelkedően jól teljesítene a Ferrarinál, Sebastian Vettelnek nehéz döntést kellene meghoznia, ahogy a Red Bullnál is történt.

Az egykori Formula-1-es versenyző a Sky F1 szakértőjeként tevékenykedik (miközben más sorozatokban továbbra is aktív), jól ismeri Sebastian Vettelt, közel egy évtizeden át versenyeztek együtt, 2009-től éveken át nagy csatákat vívtak egymás ellen is. Most úgy érzi, a négyszeres világbajnok komoly riválist kapott istállón belül.

Az ifjú monacói némi meglepetésre már huszonegy évesen a Scuderia színeiben versenyezhet, helyet cserélt Kimi Raikkönennel, aki pedig két évre az Alfa Romeo-Sauberhez szerződött. Leclerc komoly erőt képvisel, akivel mindenkinek számolnia kell idén, beleértve a csapattársát is.

Button szerint a helyzet meglehetősen hasonló, mint 2014-ben a Red Bullnál, amikor Daniel Ricciardo jelentett megoldhatatlan feladatot Vettel számára. „A légkör Sebastian számára teljesen különbözik most a Ferrarinál, mint amilyen a Red Bullnál volt” – mondta el véleményét a tíz évvel ezelőtti bajnok a Sky Sports News műsorában.

Sebastian Vettel nagyobb nyomás alá kerül Leclerc miatt?


„Talán most még nagyobb nyomás alatt lesz, meglátjuk, hogyan birkózik meg ezzel idén, fontos év lesz ez Sebastian számára. Amikor Daniel a Red Bullhoz érkezett, igen nagy nehézséggel szembesült. Daniel helyezte komoly nyomás alá és gyakorlatilag felülmúlta őt.”

„Úgy vélem, ha Charles ugyanezt teszi idén, nehéz döntés elé állítja Vettelt, hogy hova menjen, mihez kezdjen a jövőben. Vettel hihetetlenül képzett és szupergyors pilóta, de amikor nagyobb nyomás alá kerül, gyakran elbizonytalanodik. Amikor pedig fejben nincs valaki rendben, elfelejtheti a sikereket.”

„Úgy tűnik, hogy Charles elképesztően boldognak és szerencsének érzi magát, a csapat is számít rá. Ez pedig időnként sértheti a másik pilótát” – tette hozzá Button. Alex Zanardi szerint viszont éppen ez ébresztheti fel majd Sebastian Vettelt a Scuderiánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: