DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Beleálltak a Libertybe az F1-es promóterek

Nyíltan kritizálták az F1 jelenlegi vezetőségét a futamok rendezői, szerintük nagyon rossz irányba mennek a dolgok és ha ez így folytatódik, másodvonalas pályákra kényszerül majd a sorozat.

Éles kritikát fogalmaztak meg az F1-es futamok promóterei a sorozatot irányító Liberty Mediával és annak tevékenységével kapcsolatban. A promóterek szövetsége hétfőn ülésezett, bár az Autosport úgy értesült, hogy Japán, Kína, Oroszország, Bahrein és Abu Dhabi képviselője ezen nem vett részt - a téma pedig a Liberty működése volt.

f1_7



A szövetség közleménye szerint három kritikus pont van, amivel nagyon nem elégedettek:

- Nem tetszik nekik a tv-közvetítések egyre több helyen való fizetőssé tétele, szerintük ez nem segít a hosszabb távú érdeklődésen

- Nem világosak az új kezdeményezések és nem tetszik nekik, hogy ezekről nem igazán egyeztetnek velük, a konkrét kivitelezőkkel

- Szerintük nem szabadna új versenyeket hozni a meglévők kárára, főleg nem alternatív üzleti ajánlatokkal

A közleményben azt is megemlítik, hogy hosszú évek óta jelen vannak a sportágban és szeretnék, hogy ha az F1 fejlődésében, fejlesztésében jobban számítanának rájuk, a tapasztalatukra, az alternatív üzleti ajánlat pedig elsősorban Miamira vonatkozik. A hírek szerint ugyanis a Liberty gazdaságilag azonnali előnyökkel járó ajánlatot tett, míg a többi helyszínnek kőkeményen fizetnie kell azért, hogy versenyt rendezhessen.

"Ha ez így folytatódik, a Formula-1 másodvonalas pályákon fog versenyezni, ha egyáltalán fog" - idézi a Daily Mail Stuart Pringle-t, Silverstone és a Brit Nagydíj promóterét. "Mindenki elégedetlen, a Liberty ötletei csapongóak. Eddig mindannyian csendesek és megalkuvóak voltunk, de komolyan aggódunk a sport jövője miatt a jelenlegi vezetőséggel."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: