DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Cáfol a Liberty: Nem eladó az F1

A Liberty Media azonnal megcáfolta azt a hétfőn megjelent és futótűzként terjedő hírt, amely szerint két év után máris eladnák a Formula-1 tulajdonjogait. Az amerikai vállalat szerint ugyanis a jelentés téves adatokat tartalmazott.

Hétfőn délelőtt mi is beszámoltunk arról a sajtóinformációról, amely szerint a Liberty Media úgy döntött, inkább megszabadulna a Formula-1 tulajdonjogaitól, annak ellenére, hogy azokért két évvel ezelőtt, 2017 elején nyolcmilliárd dollárt fizetett az előző tulajdonos, Bernie Ecclestone-nak.



A johnwallstreet.com, ahol az elsők közt jelent meg az ezzel kapcsolatos hír, ugyanis arról írt, hogy „kevesebb mint három évvel azt követően, hogy a Liberty Global felvásárolta a Formula-1 jogait, a vállalat állítólag máris módot keres arra, hogy csökkentse a királykategóriában való részesedését.” Az oldal emellett azt is állította, az F1 új tulajdonosa így ismét Bernie Ecclestone lehet.

A Liberty hétfőn az egyik Formula-1-el foglalkozó szakportál megkeresésére viszont azonnal cáfolta az információt és megkérdőjelezte annak valóságtartalmát, mondván, a hír amellett, hogy „megfontolásra sem méltó”, hibás adatokat tartalmaz, hiszen az F1 nem a Liberty Global, hanem a Liberty Media tulajdonában áll.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: