DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Webber: Remélem, Kubica nem válik frusztrálttá

Idegeskedik Robert Kubica miatt egykori ellenfele: az aggodalom fő oka a sérült jobb kar, amely az ausztrál szerint speciális helyzetekben gondot okozhat. A lengyel korábban elmondta, nincs hátrányban, mivel az átlagnál erősebb bal kézzel kompenzál.

A többség bizakodóan várja Robert Kubica Formula-1-es visszatérését, annak ellenére is, hogy a Williams a leggyengébb konstruktőrként szerepelt 2019-ben. A kilencszeres nagydíjgyőztes, Mark Webber – aki Kubica első F1-es karrierje, 2006 és 2010 között végig együtt versenyzett a lengyellel – azonban hangot adott aggodalmának:

„Kissé ideges vagyok Robert Kubica miatt. Remélem, nem fog frusztrálttá válni jobb kezének korlátozott szabadsága miatt. Egyes szituációkban, mint például nedves pályán, a vízfoltokra való felúszás vagy a rázókövek érintése miatt nehéz helyzetbe kerülhet” – idézi a gpblog.com Webbert, aki nincs meggyőződve arról, a 2011-es ralibalesetben súlyosan sérült végtag minden körülmény között megfelelően funkcionálna.

Mark Webber és Robert Kubica 2010-ben


Az F1-es visszavonulása után WEC-világbajnoki címet szerző Webber azonban hangsúlyozta, csak a fizikai korlátok miatt aggódik, abban biztos, hogy Kubica fejben a maximumot nyújtja majd: „Ami a mentális részét illeti, semennyi kétségem nincsen. Robert remek formában van, és türelmetlenül várja, hogy bizonyítson magának. Ez a legfontosabb, hogy senkinek sem kell bizonyítania, csupán saját magának. Ebben a tekintetben azonban vannak megválaszolatlan kérdések” – feszegette az ausztrál.

Robert Kubica tavaly elismerte, „70-30 arányban” bal kezét használja a vezetés során, ugyanakkor hangsúlyozta, a jobb kar kisebb terhelhetősége nem okoz hátrányt számára az F1-es autóban, egyszerűen másféle természetes stílust használ, mint a többség. Bal karja pontossága, sebessége és ereje jobb, mint az átlagé, ezzel pedig kompenzálni tud.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: