DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: A Red Bull kötöttsége után jó a függetlenség

Carlos Sainz hálás a bikáknak az eddigi segítségért, tudja, hogy ennek köszönheti, hogy Formula-1-es pilóta lett. A McLarennél most élvezi a függetlenséget és hogy végre többéves szerződéssel rendelkezik.

A 2015-ös évadban két nagyon fiatal, szárnyait bontogató tehetséggel jelentkezett a Toro Rosso. A Red Bull juniorprogramjának két legtöbbre hivatott ifjú pilótájaként Max Verstappen és Carlos Sainz is ekkor mutatkozhatott be a száguldó cirkuszban. Egyikük sem vallott szégyent, bár nem sokkal később egészen más irányt vett a két fiatal karrierje.

Max Verstappen felkerült az anyacsapathoz és gyorsan futamgyőztessé is vált, míg a spanyol megragadt a Toro Rossónál évekre. A Renault-hoz is csak kölcsönbe engedték el, a tavalyi év végén pedig a jó teljesítmény ellenére sem tartott rá igényt tovább a francia gyári istálló, mivel sikerült megszerezniük Daniel Ricciardót.

Bár éppen emiatt a Red Bullnál is történt üresedés, az energiaitalosok mégsem Sainzcal számoltak, hanem Pierre Gaslyval. A spanyol és a Red Bull együttműködése itt véget is ért, Sainz a McLarenhez szerződött és igencsak élvezi, hogy függetlenedhetett, valamint, hogy többéves szerződést írhatott alá a korábbi évek bizonytalanságával szemben.

Carlos Sainz várja a McLarennél töltendő éveket


„Valóban nagyon hálás vagyok a Red Bullnak, nélkülük nem ülhetnék most itt, mint McLaren-pilóta. Igazán nagy hálával tartozom korábbi munkaadómnak mindenért, amit értem tettek” – idézi Carlos Sainzot a Crash.net szakoldal.

„Tényleg egy teljesen új fejezet kezdődik a karrieremben, sokkal inkább saját magam vehetem kézbe a dolgaimat most, hogy független lettem. Kétéves kontraktust írtunk alá a McLarennel, ez olyasvalami, amit már nagyon szerettem volna, életem első kétéves szerződése egy csapattal. Az pedig, hogy ez a gárda éppen a McLaren, még jobb érzés.”

„Alig várom, hogy elkezdjük. Teljesen megújult Carlosszá váltam, nagyon várom életemnek ezt az új fejezetét” – tekintett előre az egyre tapasztaltabbá váló spanyol. Remélhetőleg a McLaren is jóval előrébb kerül a rangsorban, mint ahogy a tavalyi évet befejezte. Korábbi csapattársát is méltatta, szerinte Nico Hülkenberg egy élcsapatnál azonnal a győzelmekért harcolna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: