DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Chandhok: Kubica a halál torkából tér vissza

Az egykori Formula-1-es pilóta szerint Robert Kubica visszatérése egészen csodás emberi történet azok után, hogy horrorisztikus ralibalesetét követően szó szerint a halál küszöbén állt.

A száguldó cirkusz rajongói a téli szünetben egyre inkább kiéheznek a Formula-1-re, a nyolc év kihagyást követően a sorozatba visszatérő lengyel veterán visszatérését pedig különleges figyelem övezi. 2011-ben senkiben még csak fel sem merült, hogy egyáltalában szóba kerülhet az, hogy Kubica ismét F1-es versenyautót vezessen, 2019-ben mégis teljes évadra térhet vissza a Williams színeiben.

A jelenleg már harmincnégy esztendős lengyel számára a ralibaleset során szerzett súlyos sérülés(ek) azonnal ketté is törték karrierjét, sokáig az élete is veszélyben volt. Megmenekült, de jobb karja a számtalan műtét ellenére is csak korlátozott mértékben mozgatható. A 2008-as Kanadai Nagydíj győztese azonban nem adta fel, 2017 nyarán újra tesztelni kezdett, ennek következtében tavaly tesztpilótai, idén pedig állandó ülést kapott a Williams-Mercedesnél.

Kubicának rengetegen szurkolnak, hogy jól sikerüljön a visszatérés


A Sky Sports szakértője, egykori versenyzőtársa nagyon örül ennek. „Rengeteg jó sztorival találkozik az ember a mezőnyben, de Kubica visszatérése az egyik legnagyszerűbb emberi történet. Nem becsülhetjük le ennek jelentőségét. Egy olyan fickóról beszélünk, aki szó szerint a halál torkában volt, ralibalesetét követően nem túlzás azt állítani, hogy nagyon kevés hiányzott hozzá” – fogalmazott Karun Chandhok.

„Robert a barátom és fantasztikus azt látni, hogy visszatér, újra vezethet és úgy éli az életét, ahogy azt némileg korlátozott képességei engedik. Az, hogy ismét a mezőnyben köszönthetjük, egészen nagyszerű emberi történet” – tette hozzá az egykori F1-es versenyző.

Az élen csatázók harcain kívül valószínűsíthetjük, hogy legalább ugyanakkora érdeklődés kíséri majd Robert Kubica teljesítményét is, aki az újonc George Russell-lel versenyez majd együtt a remélhetőleg a tavalyinál sokkal többet nyújtó Williamsnél. A némileg hasonló cipőben járó Alex Zanardi is különleges figyelemmel kíséri majd az általa nagyra tartott lengyel idei produkcióját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: