DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: Hülkenberg egy élcsapatnál rögtön nyerne

Nico Hülkenberg nevéhez az F1 egyik negatívnak számító rekordja fűződik: a 156 nagydíja során még soha nem tudott dobogóra állni. Egykori csapattársa, Carlos Sainz. Jr. szerint ez azért van, mert a német még nem ült egy élcsapat autójában.

Hülkenberg a 2018-as évet a hetedik helyen zárta az élcsapatok pilótái mögött, ezzel megnyerve a Formula-1 úgynevezett "másodosztályú" világbajnokságát. A 31 éves német versenyző, aki 2010-ben debütált a Williams csapattal a Formula-1-ben, eddigi pályafutása során 156 alkalommal állt rajthoz, ebből a legutóbbi két évben a Renault színeiben, ám még egyszer sem tudott felállni a dobogóra.

A negatív rekord ellenére Hülkenberg kivívta csapattársai tiszteletét. Korábban ugyanis a 2019-től szintén a Renault-val versenyző Daniel Ricciardo mondta elez a negatív rekord valójában megtévesztő a németre nézve, mert nem mutatja, valójában milyen kaliberű pilóta. Ricciardo, mint mondta, ezért nem is hagyja magát becsapni az új csapattárs eredményei által, hanem keményen készül első közös szezonjukra.



Az ausztrál után Carlos Sainz Jr. is egykori csapattársát méltatta a Motorsportnak, mondván, Hülkenberg valódi tehetsége mindeddig azért nem mutatkozott meg, mert habár már kilenc éve versenyez a Formula-1-ben, még soha nem ült egy valóban versenyképes autóban.

Láttam, ahogy éveken keresztül a legmagasabb szinten teljesített a középmezőnyben. Ezért számomra ő egyike azon pilótáknak, aki, ha beülhetne egy Mercedesbe, Ferrariba vagy Red Bullba, rögtön nyerni tudna. De sajnos a Formula-1 nem így működik, és sokan nem látják, hogy ez valóban megvan benne” – vélekedett Sainz, aki egy évet töltött Hülkenberg csapattársaként, mielőtt a McLarenhez igazolt volna. „Nicótól rengeteget tanultam az elmúlt egy évben, ezért úgy megyek a McLarenhez, hogy a rajtrács egyik legtehetségesebb pilótája mellett gyűjtöttem a tapasztalataimat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: