DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen tette meg az első lépést a Sauber felé

A finn menedzsere elárulta: nem a svájciak keresték meg először Kimi Raikkönent, hanem a versenyző közeledett a csapat felé. A megállapodás megszületett, így a finn 2019-ben is a mezőny tagja lehet.

A Ferrari még Monzában közölte, hogy idén már nem számít Kimi Raikkönen szolgálataira, de a 2007-es világbajnok így sem maradt hoppon. Ahhoz a csapathoz igazolt, amivel elkezdte F1-es karrierjét, a tavaly egyre inkább erősödő Sauberhez. A svájciak hatalmasat ugrottak a teljesítményben a 2017-es szezonhoz képest, ami következménye az Alfa Romeóval kapcsolatos együttműködésnek és a Ferrari egyre javuló motorjának.

Raikkönen menedzsere, Steve Robertson szerint a finn maga fáradozott azon, hogy visszatérhessen egykori csapatához: „Amikor Kiminek megmondták, hogy nincs már szerződése (a Ferrarival), ő tette meg az első lépést. Ő kezdeményezte a tárgyalásokat az esetleges ülésről a Sauberrel. Kimi folytatni akarta, így találkozott az istálló tulajdonosaival, aztán pedig Fred Vasseur-rel (csapatfőnök). Láthatták, hogy folytatni szeretné.”

 robertson-raikkonen-atigazolasarol-2019



„Fred elmondta, hogy amikor először találkoztak Kimivel, a finn arra hegyezte ki a beszélgetést, mik a tervei a következő évre. Kimi látni akarta, vajon a csapat is olyan lelkes-e, mint ő. Ezt is érezte, és ekkor döntötte el, hogy akarja ezt a szerződést.”

„Egy kicsit negatív volt Monzában, amikor megtudta, mi történt, de gyorsan túllendült a dolgon. Folytatni akarta a vezetést, mert úgy érezte, hogy még valamit le kell tennie az asztalra” – magyarázta az indokot Robertson Raikkönen F1-es maradásával kapcsolatban.

A finn a következőket mondta átigazolásakor: „Az emberek nem értik, miért vagyok most nagyon boldog a dolgaimmal. Leszolgáltam az időmet a Ferrarinál, megnyertem a bajnokságot és jó pár versenyt velük. Most már más kihívásokat szeretnék versenyzőként. Egyáltalán nem voltam elégedetlen a döntésemmel. Egyszerűen csak nagyon szerettem volna tudni, mi fog történni.” Kíváncsian várjuk, mire lesz képes Raikkönen egykori csapatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: