DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLaren nem futna bele a tavalyi hibába

Ha visszaemlékszünk rá, hogyan kezdte a tavalyi tesztnapokat Barcelonában a McLaren, már ott láthatóvá vált, hogy nem feltétlenül a Honda hibája volt az elmúlt évek gyengélkedése.

Miután a McLaren tavaly az első négy tesztnapot szinte teljesen kihagyni kényszerült, illetve lényegi munkát nem nagyon tudtak végezni, már látható volt, hogy ez sem a wokingi csapat szezonja lesz. A csapat vezérigazgatója, Zak Brown idézte fel a tavalyi, balul sikerült tesztidőszakot.

Az egyik oka, nem az egyetlen, de az egyik, hogy teljesítménybeli problémáink voltak a többiekkel szemben, az annak volt a következménye, hogy megbízhatósági gondokkal küzdöttünk. Tehát legördült az autó a kamionról, és ahelyett, hogy egyből a teljesítményre fókuszálhattunk volna, azonnal gondok akadtak a kerékanyákkal, aztán hűtési problémáink is voltak, így nem tudtunk a teljesítményre összpontosítani.”

Ideje lesz mutatnia valamit a McLarennek


„Azt gondolom, hogy ezután a csapat jó munkát végzett, hiszen a barcelonai tesztelések után nem nagyon volt benne, hogy Ausztráliában mindkét autóval pontot tudunk szerezni. Szóval úgy gondolom, idén minden szempontból jobb helyzetben vagyunk, többet fogunk tudni idén foglalkozni a teljesítménnyel” – mondta Brown a GpBlognak.

A wokingi istálló második évét kezdi majd meg a Renault-val, a tavalyi amatőr hibák így már idén nem fordulhatnak elő, a McLaren pedig már nem engedheti meg magának, hogy még lejjebb süllyedjen a rangsorban, így az idei teszteknek mindenképp jól kell, hogy sikerüljenek a McLaren számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: