DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen nem várja magát vb-esélyesnek

A Red Bull holland F1-es pilótája azt mondja, hogy ha közelebb lesznek a két élcsapathoz és kiegyensúlyozottan teljesítenek, már az is előrelépésnek számít majd az eddigiekhez képest.

2018 második felében már nagyon kiegyensúlyozott és meggyőző teljesítményt nyújtott Max Verstappen, keveset hibázott és pokolian gyors volt, több extra teljesítményt is lerakott az asztalra. A csapat bizakodó is a holland formája, valamint a Honda-motor miatt, Verstappen viszont egyelőre nem számít rá, hogy rögtön ott lesznek a világbajnoki harcban.

verstappen2019



"Remélhetőleg hosszabb távon is együtt tudunk majd dolgozni. Azt nem várom, hogy minden zökkenőmentesen menjen egyből, de ezt talán nem is lehet elvárni. Mindig nagyon koncentrált leszek, de ugyanakkor hinni is kell a projektben, türelmesnek kell lenni" - mondta a holland a Ziggo Sport kérdésére a Hondával kapcsolatban.

"Nem számítok arra, hogy ténylegesen a világbajnoki címért fogunk harcolni a szezon elején, de ha csak egy kicsit leszünk jobbak, mint tavaly, közelebb leszünk az élen zajló csatához és tudunk egy kiegyensúlyozott idényt futni, az már önmagában fejlődést jelent majd. Nincs feltétlenül szükség a legjobb autóra" - fogalmazott Verstappen meglehetősen visszafogottan.

Pedig a csapat azt hangoztatja, hogy 2018-ban a legjobb autó már az övék volt, csak a motor hiányzott...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: