DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Az F1TV is élőben közvetít a téli tesztekről

Korábban nem látott újítást vezet be a Liberty Media az F1TV előfizetői számára: napi nyolc órában lehet majd élőben követni a csapatok felkészülését és az új autók finomhangolását a barcelonai téli teszteken.

A sorozatban újonságnak számító F1TV-t a 2018-as Spanyol Nagydíjon indította el először a Liberty Media. A közvetítő-felület azonban a különböző kezdeti meghibásodások miatt nem aratott elsöprő sikert az előfizetők körében. A Liberty 2019-től viszont még nagyobb hangsúlyt fektetne a felület fejlesztésébe és az ott közzétett tartalomra. Ennek első lépése a február 18–21., majd február 26. és március 1. közötti barcelonai felkészülési tesztek élő közvetítése.

A formula1.com-on megjelent közlemény szerint az F1 TV Pro, amelyre itt lehet havi 8 euróért előfizetni, napi nyolc órában, 09:00-tól 13:00-ig, majd az egyórás ebédszünet után 14:00-tól 18:00-ig fogja élőben sugározni a pályán zajló akciót. A leintést követően pedig azonnal egy egyórás összefoglaló műsorral fog jelentkezni.



Frank Arthofer, a Formula-1 digitális tartalmáért felelős igazgató elmondta, az F1TV bevezetése mögött elsősorban az a cél állt, hogy általa egyedülálló és értékes tartalommal, illetve felülettel szolgálhassanak az F1 nézői számára. „Miután tavaly bevezettük az F1 TV béta verzióját, az idei célunk az, hogy olyan termékkel szolgáljunk a szurkolók számára, ami lehetővé teszi a személyre szabott nézői élményt, és értékes információkkal szolgál számukra a kedvenc sportjukról. Azzal, hogy első alkalommal fogunk élőben közvetíteni a szezon előtti téli tesztekről, szeretnénk biztosítani, hogy az F1TV Pro előfizetői első kézből követhessék nyomon a csapatok felkészülését.”

Az F1TV mellett nemrég a Sky brit televíziós csatorna is bejelentette, februárban húsz órás élő közvetítést fog biztosítani a nézők számára a Formula-1 téli tesztjeiről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: