DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Renault: Megéri a Ricciardóba fektetett pénz

Cyril Abiteboul szerint a Daniel Ricciardóba fektetett pénzük meg fog térülni. Sokat gondolkoztak rajta tavaly, hogy megéri-e egy versenyzőbe fektetni a pénzüket az autó helyett.

Tavaly nyáron Daniel Ricciardo mindenkit lesokkolt, mikor bejelentette, hogy elválnak útjaik a Red Bull-lal, és a 2019-es évtől kezdődően a Renault-nál fog versenyezni. Konkrétan egy világbajnoki címért versengő csapatot hagyott el az ausztrál, egy középmezőny elején kóválygó istállóért.

Ricciardo már beszélt róla, hogyan is alakult a körülötte kialakuló hercehurca, és milyen gondolatok jártak a fejében, mikor meghozta a döntését. Most Cyril Abiteboul mondta el a Motorsportnak, miként tette le a voksát a Renault az ausztrál mellett.

A hangulat biztosan jobb lesz a Renault-nál


„A Renault részéről mutatkozik egy elég tekintélyes anyagi elkötelezettség. De ez nem annak a kérdése, hogy megengedhetjük-e magunknak: a Renault egyértelműen megengedhet magának ilyen dolgokat, hiszen a költségvetésünk 40-szerese a Red Bullénak. Efelől senkinek se legyen kétsége. A kérdés az volt, hogy megéri-e. Van-e értelme ekkora összeget belefektetni egy pilótába az autó helyett, jelenlegi helyzetünkben. Úgy véljük, igen.”

„Sokat beszélgettünk erről. Mibe kellene fektetnünk, az autóba, vagy a pilótákba? Azt hiszem, eljutottunk egy pontra, ahol úgy döntöttünk, hogy mindkettőbe. A Daniellel kötött kereskedelmi megállapodásunk már most érezteti hatását, és nem tudok más sportágat mondani, ahol ez annyira fontos lenne, mint az F1-ben” – mondta el Abiteboul.

„Természetesen a számára fizetett pénz megegyezik a képességeinek mértékével, és azzal, amit nyújthat számunkra. Nem egy elborult összeg. Szóval az egész egy rendkívül érzékeny módon zajlott le, és nem érint hátrányosan egy olyan csapatot, melynek az autó és az erőforrás fejlesztésére is komoly összegeket kell fordítania.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: