DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A riválisok is odafigyelnek a Sauberre

Az Alfa Romeóval való kapcsolat eddig nagyon gyümölcsözőnek bizonyult, a többiek pedig úgy gondolják, hogy tartaniuk kell ettől a csapattól - folytathatják a 2018-ban látott fejlődést?

A 2018-as szezon meglepetéscsapata mindenképpen a Sauber volt, hiszen a sereghajtó szerepkörből stabil középcsapat lett az istálló, többször járt a Q3-ban és a szerzett pontokat tekintve is megelőzte a Toro Rossót, valamint a Williamset is. Arról a csapat egyik magyar modellépítőjével készített exkluzív interjúnkban már írtunk, hogy idén is jó szezont várnak az anyagilag a korábbiakhoz képest sokkal jobban álló istállónál, de közben a riválisok is rajtuk tartják a fél szemüket Kimi Raikkönenéken.

"A Sauber egy nagyszerű csapat. Voltak nehéz éveik, de szerintem most a Ferrari-kapcsolattal visszatérnek. Látható, hogy Fred Vasseur egy nagyszerű vezető és nagyon nagy lépéseket tesznek előre. Egyértelműen ők jelentik azt a csapatot, amelyre érdemes figyelni, amelyet figyelni kell, a következő szezonban nagyon feljöhetnek" - idézi az Autosport velük kapcsolatban Sergio Perezt, a csapat korábbi pilótáját.

7_2



"Mindannyiunknak tartani kell tőlük" - tette hozzá Carlos Sainz, a McLaren pilótája, aki szerint mondjuk nagyjából bárki veszélyes lehet és ezt a McLaren formáját tekintve meg is lehet érteni. "Itt most a Sauberre gondolunk, de gondolhatjuk, hogy a Force India nagyobb költségvetéssel mire lehet képes, vagy a Renault, vagy a Haas, ha megkapja a Ferrari alkatrészeit. Gondolhatunk persze a McLarenre is, a nehéz év után új projektünk van. A felsoroltak közül bárki lehet a középmezőny legjobbja" - magyarázta a spanyol.

A Sauber 2018-ban folyamatosan fejlődött, az év utolsó három futamán már csak a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull szerzett nála több pontot, összességében többször járt a top tízben, mint a McLaren, vagy akár mint a Haas - most pedig a nagyon motivált Antonio Giovinazzi mellett Kimi Raikkönent is megszerezték. A hírek szerint a háttér rendben van, a munka szemmel láthatóan jó irányba halad, a Ferrari-kapcsolat is működik - valóban nem árt odafigyelni rájuk...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: