DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A kultúra a Haas egyik legfőbb erőssége

Kevin Magnussen szerint más csapatokkal ellentétben náluk nincs széthúzás, nem hibáztatják egymást, nyugodt környezetben dolgoznak, ez pedig rengeteget számít, legalábbis neki.

Kevin Magnussen szerint a Haas istálló egyik, ha nem a legnagyobb erőssége a csapatnál uralkodó légkör - nem hibáztatják egymást, hanem bíznak a másikban, ami több istállónál nem jellemző. A Haashoz 2017-ben érkező dán pilóta nagyon jól érzi magát, jobban, mint eddig bármikor.

"Az egyértelmű, hogy sokkal jobb itt a légkör, mint eddig bárhol máshol. A teljesítmény remek és jó helyen vagyok: biztonságban érzem magam a jövőmmel kapcsolatban, a csapat nagyon ragaszkodik hozzám. Úgy érzem, hogy értékelnek és bíznak bennem, ez pedig nagyon jó" - idézi Magnussent az Autosport.

haas_5



"Ha élvezzük, amit csinálunk, akkor jobbá válunk és úgy sokkal könnyebb jól csinálni, legalábbis számomra. Voltak olyan időszakaim a Formula-1-ben, amelyek nem ilyenek voltak, mindenki a másikat hibáztatta, a pilótát pedig nagyon könnyű hibáztatni, aztán meg kitenni. Most viszont senki nem hibáztat senkit, hacsak nem kell leülnünk valamit megbeszélni és kideríteni, hogy azt az adott dolgot ki csinálta rosszul. Ez konstruktív módja a fejlődésnek, nem hibáztató" - magyarázta a dán.

Szerinte egyébként az is segít nekik, hogy egy viszonylag kis csapatról beszélünk. "Emiatt rákényszerülünk arra, hogy koncentráljunk és könnyebb úgy, hogy ha csak néhány részleg van a csapatnál. Láthatjuk néha máshol, hogy ezek a részlegek egymással harcolnak, hogy ki szerint mi a fontos, a Haas módszere viszont az, hogy van egy csomag és abból kell kihozni a legtöbbet. Ez elég egyszerű és elég direkt."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: