DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon: A Mercedes nem hagy magamra

Esteban Ocon, a Mercedes tartalékpilótája szerint a gyártó egy dologban különbözik a többitől az F1-es tehetséggondozással kapcsolatban: nem felejt és folyamatosan támogat.

Esteban Ocon azt reméli, hogy egy év alatt a Mercedes nem felejti el azt, hogy milyen jól teljesített a Force Indiánál az elmúlt két esztendőben - a 2019-re kényszerből parkolópályára került francia pilóta idén ugyan ott lesz minden versenyhétvégén, de csak a Mercedes harmadik számú versenyzőjeként, tartalékjaként.

"Hogy mit tehetek idén azért, hogy ülést kapjak 2020-ra? Nem tudom. Ha nem versenyzünk, akkor nem is érünk el semmit, de remélem, hogy az elmúlt két év elég volt ahhoz, hogy bizonyítsam: ülést érdemlek a következő szezonra" - idézi a Mercedeshez továbbra is ezer szállal kötődő, sokak szerint Valtteri Bottas helyét jövőre elfoglaló Ocont az Autosport.

00118001_291



"Amiatt szerencsés vagyok, hogy komoly támogatást kapok a Mercedestől. Még a nehéz időszakokban is emlékeztek rá, hogy mit csináltam és hogy milyen potenciál van bennem, ez minden más F1-es juniorprogramtól eltér. A Mercedes nem hagy magunkra, folyamatosan támogat és hisz bennünk, a közös munka hosszabb távra szól. Ezt a pozitívumot látom most" - magyarázta a helyzetet a francia.

Ocon szerint most csak annyit tehet, hogy érezteti a jelenlétét a csapatnál és a versenyhétvégéken, valamint bízik abban, hogy a Mercedes nem felejti el az ő képességeit - a többi dolog már nem rajta múlik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: