DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Marko: A Red Bullnál tabu a csapatsorrend

Pierre Gaslynak lesz ideje hozzászokni új csapatához, és nem várják el tőle, hogy azonnal csapattársa, Max Verstappen szintjén versenyezzen, jelentette ki Helmut Marko a Red Bull Racing tanácsadója.

Gaslyt a fiókcsapat Toro Rossótól másfél szezon után léptették elő a Red Bull Racinghez, miután Daniel Ricciardo a Renault-hoz igazolt. A 22 éves francia ellenben már az idény kezdete előtt leszögezte, nem szeretne második számú pilóta lenni a tapasztaltabbnak számító Max Verstappen mögött.

Helmut Marko, az osztrákok tanácsadója a német Autobildnek elmondta, Gaslynak nincs oka aggodalomra, a Red Bullnál ugyanis tabutémának számít az, hogy a csapaton belül sorrendet állítsanak fel a pilóták között. „Nem lesz belőle másodszámú, mert a Red Bullnál tabu az ilyesmi. Időt fogunk adni neki, hogy hozzászokjon az új környezethez. Én ugyanis azon az állásponton vagyok, először inkább az időmérőkön és ne a versenyeken legyen közel Verstappenhez” – mondta az osztrák, aki szerint normális az, hogy az újonc pilótáknak időre van szükségük ahhoz, hogy hozzászokjanak az élmezőnyben versenyzéshez. „Maxnak erre ott volt az elmúlt pár szezon, hogy fejlődjön és utolérje Ricciardót.”



Mindeközben Verstappenről olyan hírek jelentek meg, hogy a téli szünet folyamén főként az online közegben gyakorolt az előtte álló F1-es szezonra. Legutóbb ugyanis egyik barátja, Atze Kerkhof, akivel az online térben szimulátorozik együtt, a Motorsport-Total.com-nak beszélt arról, a holland versenyző újabban a SimRacing-ben mutatja meg, miért tartják a jelenlegi rajtrács egyik legjobb pilótájának. „Amit Max csinál, azt szinte lehetetlen leutánozni, mert egyszerűen tökéletesen vezet. Emellett rendkívül ambiciózus: amikor látja, hogy valaki jobb időt futott nála, akkor még keményebben kezd el azon dolgozni, hogy ismét övé legyen a rekord” – mesélte Kerkhof. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: