DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: 10-ből 9-en azt tették volna, amit én

Bár a McLarennel megkezdett második időszaka az eredmények miatt alakult botrányosan, Fernando Alonso szerint az átigazolása pillanatában olyan egyértelműen a wokingiak tűntek a legjobb választásnak, hogy butaság lett volna máshogy dönteni.

Tulajdonképpen annál sikertelenebb együttműködést elképzelni sem lehetett volna Fernando Alonso és a McLaren között, amit a páros a 2015 és 2018 közötti négy évben átélt: nulla dobogó, rengeteg meghibásodás és utolsó soros rajtolás jellemezte ezt a keserves időszakot a remélt győzelmek és bajnoki hadjárat helyett. A spanyol megelégelve a nehézségeket, és jobb opció híján az év végén hátat fordított a Formula-1-nek, de visszatekintve úgy gondolja, hogy a legkézenfekvőbb döntéseket hozta karrierje második felében, és szinte mindenkit ezt az utat járta volna be a helyében.

alo_1



„Miután véget ért egy fejezet, már könnyű ezt mondani, de szerintem amikor 2010-ben a Ferrarihoz szerződtem, tízből tíz versenyző ugyanígy döntött volna” – kezdte értékelését a crash.net oldalán. „Amikor 2015-re leigazoltam a McLarenhez, az egész előző évben azt hallottam, hogy milyen jól választottam, hiszen a Ferrari turbómotorja nem elég erős, a McLaren és a Honda pedig egy évig szabadon fejleszthetett. Csak jó dolgokat hallottam, és azt hiszem, tízből kilenc versenyző ezt az utat választotta volna. Nem hiszem, hogy túl sok mindent sajnálnom kellene, elégedett vagyok a döntéseimmel. Az F1-ben mindig csak egy győztes van, a többiek pedig mind abba a csoportba tartoznak, akik nem nyertek.”

Alonso ismét elővette egyik gyakori frázisát, miszerint teljesen mindegy volt számára, hogy milyen pozícióban zárja a szezonokat, ha nem az elsőn.

„Az elmúlt évben csak egy valaki volt boldog, méghozzá Lewis Hamilton. Mindegy, hogy mögötte valaki 2., 7. vagy 12. helyen végez. Én két bajnoki címet és 97 dobogót szereztem, de vannak olyan kollégáim is, akik szintén hatalmas tehetségek, mégis nulla dobogóval rendelkeznek, mint például Nico Hülkenberg. Vagy ott van Sebastian [Vettel], aki már sok éve nem nyert, Verstappennek nulla bajnoki címe van, Ricciardónak nulla bajnoki címe van. Ők mind balszerencsések, de így működik a sport és az F1. Hogy ehhez képest én Észak-Spanyolországban elkezdtem gokartozni és kétszeres világbajnok lettem – ezen nincs mit sajnálni” – nyugtázta végül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: