DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rivola: Ezt a Vettelt nem ismerem

Massimo Rivola, a Ferrari egy korábbi mérnöke nem ismert rá a 2018-ban látott Sebastian Vettelre. Az a Vettel, akit ő ismer, teljesen más, nem tudja, mi lelte a németet tavaly.

Vettel abszolút favoritnak tűnt, miután pazarul kezdte a 2018-as szezont, és megnyerte az első két futamot. Massimo Rivola még a Toro Rossónál is együtt dolgozott a négyszeres világbajnok pilótával, de nem is ismert rá a tavaly hibát hibára halmozó Vettelre.

„Nem tudom, mi történhetett vele. Minden sportolónak meg kell találnia a tökéletes egyensúlyt, ahhoz, hogy a lehető legjobban tudjon teljesíteni. Nem ismerem ezt a Vettelt, akit 2018-ban láttunk. Az én Vettelem teljesen más” – mondta Rivola a La Gazzetta dello Sportnak.

Vettel nem volt önmaga 2018-ban


A Ferrarinál nagy változások történnek a 2019-es szezonra, ugyanis Mattia Binotto személyében új csapatfőnöke lesz a Scuderiának, Kimi Raikkönen távozásával pedig Charles Leclerc lesz Sebastian Vettel csapattársa.

„Azt is csak remélni tudom, hogy Leclerc olyan tud maradni, amilyen most is, ahogyan abban is csak reménykedni tudok, hogy Mattia higgadt tud majd maradni a fontos pillanatokban, de ez Maranellóban nem egyszerű. Persze, megvan minden képessége ahhoz, sikerre vezesse a gárdát.”

Rivola már végérvényesen elhagyta az F1-et, helyette pedig a MotoGP-t választotta, ahol az Aprilia egyik vezető mérnöke: „Sosem egyszerű elhagyni a Ferrarit, de az Aprilia egy nagyszerű új kihívást jelent számomra”- mondta Massimo Rivola.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: