DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly: Nem második számúnak jöttem

A Red Bull újdonsült igazolása tisztában van azzal, hogy még bőven van mit tanulnia, de kategorikusan kijelentette, hogy nem vízhordónak érkezett az energiaitalos istállóhoz Max Verstappen mellé.

Nem könnyű Max Verstappen csapattársaként érvényesülni, ezt már Daniel Ricciardo is megtanulta az elmúlt években. Sok szakértő szerint a rutinos ausztrál éppen azért állt tovább egy papíron gyengébb istállóhoz, mert egyre inkább elhalványulni látszott a fiatal holland mellett, ám teljesítményére a rengeteg technikai hiba alaposan rányomta bélyegét.

Pierre Gasly tavaly a Toro Rossónál már megvillantotta oroszlánkörmeit, de tudja, hogy a Red Bull másik szint. Új gárdájánál is azért fog harcolni, remek csatákra késztesse nagy tehetségnek kikiáltott csapattársát. Erre a fiókcsapatnál nemigen volt szüksége, mivel Brendon Hartley általában nemigen ért fel teljesítményben a franciához.

Gasly egyáltalán nem szeretne vízhordó lenni


„Remek kihívás lesz az egyik legjobb pilótává válni. Bizonyára némi időbe telik majd, mire teljesen versenyképes leszek, de nem azért jöttem ide, hogy második számú pilóta legyek. Ezzel nem lennék boldog és ezt nem is akarom” – idézi Gaslyt a Motorsport-Total szaklap.

„Max az egyik leggyorsabb versenyző a mezőnyben, ez pedig külön izgatottá tesz engem, mert még magasabb szintre érhetek ezzel. Biztos, hogy ahogy zajlik a szezon, egyre jobbá válok. Ha olyan autót kapok, amivel nyerni lehet, szeretnék győzni, ha olyat, amivel a legjobb eredmény az ötödik helyezés lehet, akkor azt célzom majd meg” – tekintett előre Pierre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: