DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Chandhok: Max megérett a világbajnoki címre

Max Verstappen jelenleg ott tart, ahol Lewis Hamilton 2008-ban: megérett az egész éven át tartó világbajnoki harcra és első címére is, vélekedett Karun Chandhok, egykori versenyző és F1-es szakértő.

Chandhok a múlt héten tartott Autosport Awards-on több témával kapcsolatban is elmondta a véleményét, így többek közt arról is beszélt, a Renault még nincs azon a szinten, hogy Daniel Ricciardo személyében egy A-listás pilótát szerződtessen le 2019-re. A Sky szakértője a Ricciardo-Renault kapcsolat mellett Max Verstappenről is kifejtette álláspontját, melyben a fiatal holland pilótát Lewis Hamilton 2008-as énjéhez hasonlította.

„Szerintem Max idén elég érett lesz ahhoz, hogy világbajnok legyen. Olyan lesz, mint Lewis 2008-ban, amikor először lett világbajnok: készen fog állni arra, hogy összerakjon egy egész éven át húzódó küzdelmet a címért.” Chandhok szerint ehhez viszont egy versenyképes autóra biztosan szüksége lesz a holland pilótának. „Az egész azon fog múlni, a Honda milyen motorral szolgál a Red Bull számára.”



A japán motorgyártó hat év kihagyás után 2015-ben a McLaren oldalán tért vissza ismét az F1-be. A wokingi istállóval azonban nem tudtak az egykori sikerekhez hasonlókat elérni, így 2018-tól már a Toro Rossót látták el erőforrásokkal és ezt követően szerződtek le a Red Bull Racinggel 2019-re. A HRT és Lotus egykori pilótája szerint az elmúlt évek sikertelenségének fényében a Honda számára is rendkívül fontos lesz az, hogy az idei szezonban jó eredményeket is fel tudjanak mutatni.

„A tavalyi év végén voltak már arra utaló jelek, hogy a Honda végre kezdi összeszedni magát, hiszen a Toro Rosso Szuzukában már egy továbbfejlesztett motorral versenyzett, amiről úgy tűnt, sokkal jobb a korábbiaknál, és a Red Bull is nagyon optimistának tűnik" – mondta az indiai, aki szerint az egész F1-nek jót tenne az, ha a Red Bull is harcban lenne a Ferrarival és a Mercedesszel.

„Az F1-nek szüksége van arra, hogy a Honda végre sikerrel járjon, mert ez azt jelentené, hogy a Red Bull is ott van az élmenők között, és így három csapat is megküzd egymással.” Ezzel a kijelentéssel nemrég maga Lewis Hamilton is egyetértett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: