DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Igyekezett tisztázni a dolgokat a Ferrari

John Elkann próbált meg tiszta vizet önteni a pohárba a Binotto-Arrivabene váltással kapcsolatban egy nyílt levélben - nem lesznek nagy változások a vezetésben, semmi ilyenről nincs szó.

A Ferrari elnöke, John Elkann cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a maranellói F1-es istálló vezetősége komolyabb átszervezés előtt áll és akár még a korábbi főnököt, Stefano Domenicalit is visszatapsolhatja. Maurizio Arrivabene csapatfőnök leváltása és Mattia Binotto csapatfőnökké kinevezése alaposan felkavarta a port és az azóta felröppent dolgokra reagált Elkann egy nyílt levélben, ami az olasz Gazzetta dello Sportban jelent meg.

"Meglepő szavakat és véleményeket olvastam úgy, mintha én mondtam volna őket, pedig nem mondtam és nem is tükrözik a gondolataimat. Kötelezőnek érzem, hogy tisztázzak dolgokat az olvasók és az igazság miatt. Mattia Binotto kinevezése a Scuderia Ferrari csapatfőnökévé nem jelent semmilyen fordulatot a vezetőségben és nem az állítólagos belső ellentétekből fakad" - írta Elkann.



"Éppen ellenkezőleg, ezt a döntést a cég Maurizio Arrivabenével egyetértésben hozta meg, aki fáradthatatlanul dolgozott az elmúlt négy évben azon, hogy a Scuderiát ismét olyan helyzetbe hozza, olyan versenyképessé tegye, ahogy azt megérdemli. Mattia munkája, ami már el is kezdődött, azon alapul, ami az elmúlt években történt. Ez egyértelműen nem egy szakítás, hanem egy folytonosság, amelynek célja a fejlődés" - magyarázta.

Domenicalival kapcsolatban Elkann azt mondta, hogy visszautasít minden ilyesmit, a jelenlegi felállásban maximálisan bízik és így van ez a vezérigazgatói posztot betöltő Louis Camillerivel is - azzal zárta sorait, hogy el fogják érni azt a céljukat, amit már hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hoztak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: