DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Jó autóra számít a McLaren

Új kulcsemberekkel és belső átszervezéssel készül a McLaren a 2019-es F1-es szezonra. A vezérigazgató szerint nagy év áll előttük, de sikerült egy "jó" autót építeniük.

A McLaren a változások idejét éli. A nyolcszoros konstruktőri világbajnok alakulat az utóbbi években szörnyen beleszürkült a Formula-1-es mezőnybe, ráadásul 2017-ben fennállásának egyik leggyengébb évét teljesítette, utolsó előtti lett a tízcsapatos mezőnyben. Hogy a többre is érdemes csapat végre kikászálódjon a hullámvölgyből, az utóbbi hónapokban jelentős átszervezésen ment keresztül. Többek között július első felében Eric Boullier versenyigazgató mondott le, a másodikban csatlakozott az ex-Toro Rossós James Key, legutóbb pedig Andreas Seidl igazolt hozzájuk a WEC-ből. Mivel a kulcsfigurák lecserélésének hatásai gyakran csak hónapokkal később érződnek, a csapat vezérigazgatója arra számít, a 2019-es szezonban mérhető előrelépést produkálnak.

 brown-portre-2018-mclaren



„Nagy év áll előttünk, jó autóra számítunk” – nyilatkozta Zak Brown a múlt heti Autosport International Show-n. „A téli fejlesztések a terv szerint zajlottak, de nem tudjuk, hogy az egyre keményebbé váló ellenfeleink miben mesterkednek. A 2018-ashoz képest ez egy egészen új autó lesz, számítunk [a pilótáinktól] a pozitív visszajelzésekre. Azt akarjuk, hogy keményen versenyezzenek, hogy az előrelépés érdekében visszatérjünk a pontszerzők közé. Jó srácok ők, jól kijönnek egymással.”

„A gyárban minden férfi és nő hihetetlenül keményen dolgozott azon, hogy a tavalyinál jobb autót építsünk, mivel a srácok azt biztosan nem akarják vezetni” – tette hozzá viccelődve Brown.

A McLaren friss pilótapárosának egyike, Carlos Sainz korábban úgy fogalmazott, reméli, hogy a csapat nem felejtett el nyerni, de tisztában van vele, hogy az előttük álló folyamat időigényes. „Nagyon egyértelmű, de hosszú távú terve van a csapatnak. Tavaly ettől még nagyon messze voltak. Nem lehetünk túl izgatottak, keményen kell dolgoznunk. Tudjuk, hogy miként válhatunk nagyobbá és erősebbé” – fűzte hozzá a spanyol, aki Lando Norris társaként vág neki a 2019-es F1-es szezonnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: