DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton örülne a többesélyes világbajnoki harcnak

A lehetősége annak, hogy akár három csapat is harcban legyen a világbajnoki címért Lewis Hamilton szerint fantasztikus lenne, ezért reméli, az előttük álló szezonra a Red Bull is megbízhatóbb autót fog építeni.

A V6-os hibrid motoréra 2014-es bevezetése óta a Mercedes nem talált legyőzőre a Formula-1-ben. A német istálló sorozatban öt alkalommal nyerte meg a konstruktőri világbajnokságot, pilótájuk, Lewis Hamilton pedig az elmúlt öt évben négy alkalommal végzett az élen. 2018-ban aztán sokáig úgy tűnt, Sebastian Vettelnek és a Ferrarinak valós esélye van arra, hogy megszakítsa a német istálló és brit világbajnokuk sikerszériáját. Ez azonban számos, vitatott ok miatt mégis meghiúsult. 

Vettel az idény végén azt ígérte Hamiltonnak, a következő szezonban ismét azon lesz, hogy megnehezítse riválisa menetelését hatodik világbajnoki címe felé. A brit pilóta, elmondása szerint készen áll arra, hogy 2019-ben is megküzdjön Vettellel, sőt, szeretné, ha tovább bővülne azon csapatok száma, akik a világbajnoki címért harcolnak.



Hamilton arra a kérdésre, hogy kiket tart idei legnagyobb kihívóinak, csapattársa, Valtteri Bottas és a tavalyi ellenfél Sebastian Vettel mellett, azt a Red Bull Racinget is megemlítette, aki 12 év után az idei szezonban nem Renault, hanem Honda erőforrással áll fel a rajtrácsra. Arra viszont, hogy ez az új együttműködés mennyire lesz sikeres, Hamilton is csak saját reményeit tudta megfogalmazni.

„Remélem, hogy versenyképesek lesznek, mert fantasztikus lenne, ha hétvégéről hétvégére ők is ott tudnának lenni az élen és megszorongatnának minket” – mondta a Mercedes ötszörös világbajnoka, aki szerint ehhez elsősorban arra van szükség, hogy az osztrák istálló a tavalyinál jóval megbízhatóbb autót építsen.

Az előző évben ugyanis a Red Bull összesen tizenegy alkalommal - Verstappen háromszor, Ricciardo nyolcszor - nem jutott el a kockás zászlóig. „A megbízhatóság szempontjából nyilvánvalóan van még hova fejlődniük, hiszen tavaly ez okozta a bukásukat. De én valóban remélem, hogy sikerül előre lépniük, és csak a legjobbakat kívánom számukra, hiszen, ha ezt a problémát sikerül orvosolniuk, egy nagyon izgalmas szezon várhat ránk” - idézte Hamiltont a Formula-1 hivatalos weboldala.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: