DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Giovinazzi egyelőre csak fejlődni akar

A Sauber olasz F1-es pilótája nem akarja, hogy Charles Leclerc 2018-as szezonjához hasonlítgassák az övét, mert teljesen mások lesznek a körülmények számára.

Nem lesz könnyű dolga az Alfa Romeo-Saubernél Antonio Giovinazzinak: egyrészt Kimi Raikkönen lesz a csapattársa, másrészt egy 2018-ban nagyon jól teljesítő csapatba és autóba száll be, harmadrészt pedig ahhoz a Charles Leclerc-hez fogják majd hasonlítani, aki idén már a Ferrari pilótájaként dolgozhat. A fiatal olasz nem is szeretné, ha a monacóival mérnék össze.

giovi_1



"Ez még csak az első szezonom lesz a Formula-1-ben, a célom az, hogy minél többet fejlődjek" - idézi Giovinazzit az Autosport. "Azt jó látni, hogy több fiatal is képes fantasztikus munkát végezni egy topcsapatnál, már többen is megmutatták, hogy elég gyorsak ehhez: Max Verstappen, Pierre Gasly és Charles Leclerc is ezért került oda."

"Nem akarok az ő eredményeivel foglalkozni, a csapattársam is más lesz, minden egész másképp fest. A lényeg, hogy az autó gyors legyen, nyomhassam már az elejétől és a lehető legjobb formámat hozzam" - tette hozzá az olasz, aki azt is elmondta, hogy a Sauber tavaly bizonyította már, hogy nagyon jó csapat és képes jó autót gyártani.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: