DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: George Russell hamar lenyűgözött

Újabb történet került elő a Mercedes-neveltről, aki a Williams pilótájaként debütál idén az F1-ben - már a bemutatkozása is erősre sikerült Toto Wolffnál...

Már első találkozásukkor lenyűgözte Toto Wolffot, a Mercedes vezérét George Russell, aki aztán a csapat kötelékébe került, 2019-ben pedig a Williams pilótájaként debütálhat a Formula-1-ben is. A fiatal brit versenytő 2018-ban a Formula-2 bajnoka lett hét győzelemmel és tizenegy dobogós helyezéssel, így a GP3-as bajnoki címe után a következő szinten is bizonyított, emiatt (is) kerülhetett az F1-be.

russ



"George-dzsal az első találkozásom tizenöt, vagy tizenhat éves korában történt, amikor ő kért tőlem egy találkozót. Élvezem ezeket a megbeszéléseket az ilyen, álmokkal teli srácokkal. Ő fekete öltönyben, notebookkal jött és azt mondta, hogy 'most nyertem meg az F4-et, azon gondolkodom, hogy az F3-mal folytatom. Úgy érzem, hogy mivel nagyon fiatal vagyok, maradnom kellene egy brit csapatnál, jól megértem a Carlint, de az becsukja az ajtót előttem a Mercedesnél, ha nem Mercedes-motors autóval kezdem az F3-at?" - idézi Wolff szavait a Formula1.com.

"Ez nagyon megfontolt kérdés volt egy tizenöt-tizenhat éves sráctól, eléggé lenyűgözött. Megvan az agya, az empátiája, a szociális képessége és a vezető tudása is. Csak megismételni tudom Sebastien Phillippe (Russell ART-os csapatfőnöke) szavait: ő az egyik legjobb, aki valaha a csapatban volt. Szerintem van egy újabb brit srácunk, aki sztárrá válhat a jövőben" - folytatta Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: