DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappennek bejött a marrakeshi „büntetés”

A holland F1-es pilótát közösségi szolgálat címén rendelte a marokkói Formula-E-futam helyszínére az FIA - a pilóta élvezte, hogy egy versenynapot a másik oldalról is megismerhetett.

Max Verstappent a novemberi, F1-es Brazil Nagydíj után történt incidens miatt két napi önkéntes szolgálatra kötelezte a Nemzetközi Autósport Szövetség. A holland ebből egy napot már le is töltött, a Marrakesh ePrix-n a versenybírák munkáját segítette, és legkevésbé sem élte meg azt büntetésként. „Érdekes volt megnézni, mi van a másik oldalon, hiszen normális esetben nem töltöd az egész napodat a stewardoknál!” – nyilatkozta Verstappen az FIA által kiadott közleményben.



„Mindenki teszi a saját munkáját egy hétvégén az autósportban, és jó volt látni, hogy milyen események vezetnek egy-egy fontos döntéshez. Ezek néha nem kedvezőek valamelyik pilóta számára, de szükség van rájuk, ahogyan a szabályok követésére is. Úgy vélem, remek dolog megtapasztalni olyan dolgokat a versenyzésben, melyek az autón kívül történnek. Az itt végzett munka építően hatott rám.”

Verstappen kitért magára a Formula-E-re is, hiszen először járt az ötödik szezonját taposó elektromos sorozat paddockjában - milyen érdekes az élet, a holland még be sem mutatkozott az F1-ben, amikor a relatíve fiatal széria elindult 2014 őszén. „Tévén keresztül már néztem versenyeket, de soha nem voltam még a paddockban. Élveztem a napot” – vélekedett. „Először is, a verseny nagyon izgalmasan alakult. A bajnokság egyre nő, sok gyártó van a bajnokságban – ez egy remek sorozat”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: