DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Szirotkin: Visszatérés? Majd később!

A Williams nem tartott tovább igényt a fiatal orosz szolgálataira, Szergej Szirotkin ezért más versenyágakban próbál szerencsét. Nem számolt le teljesen az F1-gyel, de egy ideig nem jön vissza.

Ha valamikor is visszatér a Formula-1-be, az egy közép- vagy hosszabb távú célkitűzés lesz a tavalyi évben elég gyengén muzsikáló orosz versenyző számára. Balszerencséjére a Williams fennállása egyik legrosszabb idényét szenvedte el, ráadásul a pilótapáros is az istálló történetének legkevesebb tapasztalattal rendelkező duója volt.

Szirotkin korábban már elmondta, hogy arra számít, hogy ebben az évben már elindul felfelé az istálló, ezért is sajnálja még jobban, hogy ő ennek már nem lehet részese. Az idei évben a grove-i alakulat a George Russell-Robert Kubica párosnak szavazott bizalmat, Lance Stroll a Racing Pointhoz távozott, az orosz számára jelenleg úgy néz ki, hogy a WEC-sorozat maradt a menekülési lehetőség.

A gyenge Williams nem segítette Szirotkint a tavalyi évben


Véget ért a Formula-1-es karrier, vagy sem? „Fő célom most is egyértelműen a Formula-1-be való visszatérés, de nem a közeljövőben. Túl korai lenne még arról beszélni, hogy ez mennyire lesz könnyű és lehetséges feladat, nem mostanában esélyes, hogy megtörténik” – ecsetelte véleményét Szirotkin a formulaspy.com szakoldalnak.

„Amit jelenleg biztosan tudok, hogy a WEC-ben lesz néhány versenyem az LMP1-es SMP Racing színeiben. Valószínűleg az első már jövő hónapban vár rám az Egyesült Államokban, úgyhogy nem maradok ülés nélkül. Hogy később hogy alakul a sorsom, még nem tudom, rengeteg tényező alakítja, a tárgyalások elején járunk” – tekintett előre a száguldó cirkuszban egyetlen szezont teljesítő Szirotkin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: