DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wehrlein: Tárgyalásokat folytatok a Ferrarival

Pascal Wehrlein, a Motorsport Magazinnak adott interjújában megerősítette, valóban tárgyalásokat folytat a Ferrarival a harmadik pilóta ülését illetően. A német versenyző célja viszont továbbra is az, hogy a Formula-1 aktív versenyzője legyen.

Pascal Wehrleinnal kapcsolatban a hét elején merültek fel olyan hírek, hogy a 2019-es szezontól a Ferrari harmadik pilótája lehet. A német pilóta ezt a felvetést a német Motorsport Magazinnak adott interjújában meg is erősítette, mondván, „valóban folytatunk tárgyalásokat a Ferrarival, de egyelőre semmit sem erősíthetek meg hivatalosan.”

Ügyének egyik legnagyobb támogatója sokak szerint az a Sebastian Vettel, akit Wehrlein is hosszú ideje jó barátjának tart. „Már nagyon régóta jó kapcsolatot ápolunk. Azt viszont, hogy mekkora beleszólása van az ilyen kérdésekbe, nem tudnám megmondani” – jelentette ki a német versenyző, aki a hírek szerint hétfőn már az olaszok alkalmazottjaként járt Maranellóban.



Wehrlein a tavalyi év végéig a HWA csapat pilótájaként a DTM-ben versenyzett és a Mercedes támogatásában állt. Szeptemberben viszont bejelentették, hivatalosan is véget ér az együttműködésük, és Wehrlein a Mahindra csapat színeiben a Formula-E-be szerződik. A 24 éves versenyző a Motorsport Magazin kérdésére elmondta, éppen azért döntött az FE mellett, mert így lehetősége nyílik arra, hogy más bajnokságokban is rajthoz álljon. „Akár egy harmadik kategória is szóba jöhet. Egy olyan, ahol "aktívan" is versenyezhetek, de most még túl korán van ezekről nyialtkozni."

Ám tekintve, hogy mercedeszes szerződése csak december 31-én járt le, Wehrlein az FE szezonnyitó versenyhétvégéjén sem tudott részt venni Szaúd-Arábiában, helyette a hétvégi Marrakeshi ePrix-n fog először rajthoz állni a sorozatban. A pilóta ezzel kapcsolatban elmondta, habár sokáig zavarta az, hogy ki kell hagynia az első futamot új csapatával, „a HWA-val elég hosszan folytak a tárgyalások ahhoz, hogy lássam, ez nem fog működni, ami elkeserítő és nagyon frusztráló volt. Ezért örülök, hogy végre 2019-et írunk.”

Wehrlein, aki 2016-ban és 2017-ben a Manor és a Sauber istállókkal versenyzett a Formula-1-ben, azt is leszögezte, továbbra is az a cél lebeg a szeme előtt, hogy visszatérjen a királykategóriába. „Egyelőre boldog vagyok azzal, ahogy az idei dolgaim alakulnak, de a célom továbbra is az, hogy az F1-ben versenyezzek. Ehhez jól jön a Formula-E, hiszen ennek köszönhetően továbbra is forma autóban ülhetek, aztán meglátjuk, mit fog hozni a jövő.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: