DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Todt: Vandoorne kiváló versenyző

Bár a McLarennél az elmúlt két évben nem sikerült bizonyítania tehetségét, Nicolas Todt továbbra is töretlenül hiszi, hogy Stoffel Vandoorne egészen kiváló pilóta. Reméli, még lesz lehetősége ezt alátámasztani.

2016-ban csatlakozott a wokingi istállóhoz a hatalmas tehetségnek kikiáltott pilóta, aki a juniorszériákban brillírozott, általában komoly fölénnyel nyerte meg a bajnokságokat, ahova csak betette a lábát, nagyjából úgy, ahogy kicsivel később Charles Leclerc.

A debütálás is jól sikerült, a sérült Fernando Alonsót helyettesítve rögtön élete első nagydíján pontszerző helyen végzett a nem túl acélos McLaren-Hondával, ám első teljes szezonjára 2017-ig várnia kellett. Nem volt benne sok öröme, ahogy a tavalyi évadban sem. A versenyautó felettébb megbízhatatlan és lassú volt, még az újjászerveződő McLaren-Renault is.

Ráadásul kétszeres világbajnok csapattársa, Fernando Alonso látványosan jobban teljesített csapaton belül, így a belga nem sok sót evett meg. Nem is volt maradása a Formula-1-ben, most az FE-ben igyekszik újra felépíteni magát. Az FIA elnökének fia, Nicolas Todt az elmúlt években látottak ellenére változatlanul úgy gondolja, Stoffel Vandoorne-nak a Formula-1-ben a helye, mivel tehetséges.

Vajon lesz-e Stoffel Vandoorne számára visszaút a Formula-1-be?


Miért siklott ennyire félre egy biztatóan induló pályafutás? „Először is, igen rossz autója volt, ami sosem segít. Igazából a mezőny végén már semmi sem segít, azzal a technikával kell versenyezni, amit az istálló biztosít számunkra” – nyilatkozta Todt a Speedweek szaklapban.

„Ráadásul éppen a világ egyik legjobb pilótája volt mellette. Igaz, még ha rossz is az autója valakinek, legalább egyszer illene megvernie saját csapattársát az időmérőkön, a kvalifikáción látott 21-0 után szinte biztosan nem lehet senkinek maradása a száguldó cirkuszban.”

„Teljesen szétestek a dolgai, de továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy Stoffel nagyszerű pilóta és nagyon remélem, hogy majd kap egy második esélyt” – tekintett előre Nicolas Todt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: