DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nagyon rosszul is elsülhet a Ferrari döntése

Egy F1-es szakértő rámutatott arra, hogy miért rossz és kissé érthetetlen döntés Mattia Binotto kinevezése, illetve milyen veszteséggel járhat, ha nem jönnek be a számításaik.

A korábbi F1-es technikai igazgató, Gary Anderson szerint a Ferrari hibát követett el azzal, hogy kirúgta Maurizio Arrivabenét és Mattia Binottót nevezte ki a csapatvezetői posztra. Anderson úgy véli, hogy túl nagy terhet raknak rá arra a Binottóra, aki nagyon jó abban, amit eddig csinált és ez a pályán is megmutatkozott.

"Binotto egy olyan valaki, aki nagyon jó a technikai dolgok menedzselésében, szóval hagyni kellene, hogy azt csinálja. Egy egy teljes munkaidős állás, hét napot vesz igénybe egy héten, nem másodállás. Ez biztos, hogy gyengíteni fogja a technikai oldalról érkező teljesítményüket. Szerintem ez rossz döntés, valaki mást kellett volna választani" - mondta Anderson az Autosport International keretein belül.

binotto



"Nem igazán értem, hogy a technikai szempontból legértékesebb embert miért helyezi valaki egy menedzseri, politikai szerepbe, ami nem igazán az ő erőssége. Miért csinálunk ilyet?" - tette fel a kérdést, majd tovább folytatta az Arrivabene ellen legtöbbször felhozott váddal, amely szerint hibáztató kultúrát honosított meg a csapatnál.

"Ez a kultúra nem jó, de valaki felelős és biztosnak kell lenni abban, hogy felismerjük, hogy mi a baj. És mi történik, hogy ha 2019 végére a Red Bull megelőzi őket és a Ferrari csak harmadik lesz? Megtörténhet. Aztán az ő feje is hullik és elvesztenek egy nagy értéket azért, mert rossz pozícióba helyezték" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: