DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Minardi: Binotto Ross Brawn tanítványa

Újabb egykori szakember ért maximálisan egyet a Ferrarinál történt vezetőcsere ügyében. A korábbi kiscsapat vezére szerint Mattia Binotto Ross Brawn keze alatt a lehető legjobbá vált.

Néhány napja jelentette be hivatalosan az olasz istálló, hogy Maurizio Arrivabene helyett az eddigi technikai igazgató, Mattia Binotto kerül a csapatfőnöki székbe. Már kora ősszel kiszivárogtak hírek arról, hogy a két szakember felettébb rossz viszonyban van egymással, bár Arrivabene eleinte ezt kamuhírnek minősítette.

Az elmúlt napokban számos, neves, Formula-1-hez közel álló ember nyilvánította ki azon véleményét, hogy jól döntött a Ferrari Binotto kinevezésével. A korábban, két évtizeden át a népszerű, ám kevésbé eredményes kiscsapat vezére, Giancarlo Minardi is tökéletesen támogatja a Scuderia elhatározását.

Ennyire nem illett a képbe Arrivabene?


„Teljesen egyetértek a Ferrarival. Mattia Binotto mérnökként már bizonyított, az eredmények őt igazolják. Ross Brawn iskolájában pallérozódott, amikor a Ferrari elképesztően jó eredményeket ért el Jean Todttal és Michael Schumacherrel” – idézi az egykori csapatfőnököt az f1today.net szakportál.

„Laurent Mekies érkezése is egy nagyon pozitív jel, sportigazgatóként fontos szerepe lehet. Jól ismerem Laurent-t még a minardis időkből. Remekül ismeri az FIA szabályzatát és környezetét, ez pedig jó előjel a jövőre nézve.”

„Az elkövetkezendő időszak? Nem lesz könnyű dolga Binottónak, hogy Sebastian Vettelhez a lehető legjobban nyúljon hozzá az előző szezon nehézségeit követően, ráadásul meg kell találnia a 2018-as évad negatívumaiból a leggyorsabb kiutat, hogy újra erőssé váljon a Scuderia” – tekintett előre Giancarlo Minardi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: