DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren bízik a pilótáiban

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint mindkét pilótájuk képes lesz kihozni a maximumot az autóból, ahogyan Fernando Alonso is tette azt. Sainz nagy segítségére lehet a csapatnak.

Fernando Alonso négy évnyi sikertelenséget követően elhagyta a Formula-1 világát, és a WEC-ben, az Indy 500-on, Daytonában és további hasonlóan nívós versenyeken fog részt venni. Az Oviedóban született versenyző nem titkolt vágya, hogy az Indy 500 megnyerésével begyűjtse a számára oly kedves tripla korona utolsó darabját is.

A McLarennek így nem maradt választása: új pilóták után kellett nézniük, hiszen Alonso távozása mellett Stoffel Vandoorne további szolgálataira nem tartottak igényt a wokingiak. Az újonc Lando Norrisra és Carlos Sainzra esett végül a választásuk, Brown pedig biztosra veszi, hogy bár egyikük sem rendelkezik Alonso tapasztalatával, mégis mindketten képesek lesznek kiaknázni az autóban rejlő potenciált.



„Carlos már rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és az is előnyére válhat, hogy már több csapatban is megfordult. Lando is bizonyította, hogy rettentően gyors, szóval egészen biztos vagyok abban, hogy ki fogják tudni hozni az autónkból azt, ami benne van, és meg foják tudni mondani, mire lesz szükségük” – mondta el Zak Brown a Motorsport.com-nak.

„Egy olyan fiatal pilóta, mint Lando még nem rendelkezhet Fernando tapasztalatával, így nem nyújthat számunkra olyan visszajelzéseket sem, mint ő, és időbe fog telni neki, amíg belejön a dolgokba, de Carlos már az ötödik szezonját fogja megkezdeni, szóval kényelmes helyzetben vagyunk a pilótákat illetően. Carlos rendkívüli módon elkötelezett, sokat kérdez és nagyon érett a korához képest, ami amiatt lehet, hogy már régebb óta az F1-ben van. Mint versenyzővel, nagyon elégedettek vagyunk vele. Agresszív, sokat kommunikál a mérnöki csapattal és minden történésről tudni akar.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: