DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Óriásiak a Ricciardo felé állított elvárások

A Renault szinte a megváltást várja a Red Bulltól elhappolt Daniel Ricciardótól, Prost egyenesen azt állította, hogy az ausztrál idén majd „új dimenzióba” helyezi a csapatot.

Égbeszökő lelkesedéssel és egyben komoly elvárásokkal vág neki a 2019-es Formula-1-es szezonnak a Renault. A csapat hangulatát az idei évre leigazolt Daniel Ricciardo érkezése korbácsolta fel, akit a nagy rivális Red Bulltól sikerült elcsábítaniuk. Alain Prost tanácsadó elárulta, mit is várnak pontosan az ausztráltól, ám előtte még a távozó Carlos Sainz felé fogalmazott meg néhány dicsérő szót.

 prost-2018-renault-targyal



„Először is, nagyon elégedettek voltunk Carlosszal, ezt fontos kihangsúlyozni. Daniel azonban nem is extra motivációt fog jelenteni, hiszen arra nincs szükségünk, hanem sokat fog segíteni abban, hogy csapatként még jobbak legyünk. Információkkal fog szolgálni, ezáltal egy új dimenzióba helyez minket” – idézte Prost szavait az Autosport. Ricciardo leigazolásával a Renault két legyet ütött egy csapásra, ugyanis egy olyan versenyzőt sikerült megszerezniük, aki azon túl, hogy gyors és tapasztalt, még az élmezőny egyik csapatáról is értékes tudással rendelkezik.

A négyszeres világbajnok elismeri, hogy a csapat 2018-as szezonja hagyott némi kívánnivalót maga után, de kiemelte, a konstruktőri negyedik helyet úgy sikerült elérniük, hogy viszonylag hamar visszavettek az aktuális autó fejlesztési üteméből.

„Ha megnézünk más csapatokat, láthatjuk, hogy mindenkinek megvannak a hullámvölgyei. Talán nyáron nem ott tartottunk, ahol szerettünk volna, de összeszedtük magunkat. Negyedikek, vagyis a top három mögött a legjobbak akartunk lenni úgy, hogy közeledünk is hozzájuk. Ez nem volt könnyű, mert a lehető legjobb helyzetből akartuk kezdeni az idei szezont, ezért arra a döntésre jutottunk, hogy nem fejlesztünk sokat, főleg a motort nem. Végül minden kitűzött célt elértünk, így jövőre még közelebb akarunk kerülni a top 3-hoz.”

Prost külön kihangsúlyozta, mennyire nehéz ledolgozni azt az óriási rést, ami az él- és a középmezőny között tátong. „Nagyon nem könnyű még egy lépést tenni feléjük. Nehéz elfogadni azt, hogy a Mercedes és a Ferrari mekkora előrelépést ért el az erőforrás tekintetében. Emiatt mozdulnunk kellett, és idén már igazán lendületbe jöttünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: