DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hartley nem megy a Ferrarihoz

Az elmúlt napokban az a hír terjedt el, hogy a Scuderia a szimulátorához szerződtetné Brendon Hartley-t. Az új-zélandi azonban a jelek szerint leszámolt a Formula-1-gyel, másfelé keresgél.

Az elmúlt évi, meglehetősen gyengére sikeredett, Toro Rossónál töltött idény után az energiaitalos istálló menesztette a huszonkilenc esztendős pilótát és helyére a Formula-2-ben vitézkedő Alexander Albont szerződtette. Hartley az istálló harminchárom pontjából mindössze négyet szerzett és mélyen elmaradt csapattársa, Pierre Gasly teljesítményétől.

A tavalyi tesztpilóták távoztak a vörösöktől (Danyiil Kvjat éppen a Toro Rosso egyik ülését kapta meg, Antonio Giovinazzi pedig a Saubernél kapott állást), így a Corriere dello Sport megszellőztette, hogy Brendon Hartley kerülhetne Maranellóba fejlesztőpilótaként.

Azóta már sokkal inkább arról szólnak a hírek, hogy a Ferrari végül Pascal Wehrleint igazolja le teszt- és tartalékpilótának. A Newshub azonban rákérdezett Hartley édesapjánál, mennyi igaz a korábban terjedő pletykából. A jelek szerint semmi.

Hartley egyáltalán nem gondolkodik a Formula-1-ben


„Honnan vették ezt a bolondságot? Ez színtiszta pletyka. Egyáltalán nem ebben az irányban mozgolódunk” – reagált Bryan Hartley a Newshub kérdésére. Hasonló gondolatai vannak az érintettnek is, aki a Newstalk ZB interjújában gyakorlatilag lezárta F1-es pályafutását.

„Egy napon szeretném elmesélni az egész sztorit. A politikai játszmákat egyáltalán nem szeretem, valamint idő kellett ahhoz is, hogy hozzászokjak a megnövekedett médiaérdeklődéshez. A Formula-1 nagyon komplikált, a rengeteg pénz döntő fontosságú, ez dönt arról, hogy pilóták mennek, vagy maradnak, egyáltalán nem csak a szimpla teljesítmény határozza meg a pilótapiacot” – nyilatkozta még korábban Brendon Hartley.

Ez a hír tehát a jelek szerint kacsa, igaz, annak idején Maurizio Arrivabene kamuhírnek minősítette azt is, hogy Mattia Binotto érkezne a helyére, hétfőn pedig mégis valósággá vált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: