DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Andretti: Vettel az, akire a Ferrarinak szüksége van

Sebastian Vettel az, akire a Ferrarinak szüksége van, ha világbajnok akar lenni, véli Mario Andretti, aki szerint a négyszeres világbajnok már a Red Bullnál töltött évei alatt is arra készült, hogy egy nap az olaszok versenyzője legyen.

Andretti az olasz Sky Italianak adott interjújában beszélt a Ferrarit övező kérdésekről, így az egykori világbajnok többek közt azt is elmondta, nem lepte meg az olaszok azon döntése, hogy az elmúlt évek sikertelen világbajnoki próbálkozásai után a hét elején megváltak Maurizio Arrivabene csapatfőnöktől. Andretti szerint ugyanis a Ferrarinál „így működnek a dolgok.

Az olasz származású, de amerikai gyökerekkel is rendelkező pilóta Sebastian Vettelről is megosztotta a véleményét, mondván, nem kételkedik abban, hogy a Ferrari megfelelő emberére talált a német világbajnokban. „Ő az a pilóta, akire a Ferrarinak szüksége van, ha világbajnok akar lenni. Emlékszem, a Red Bull Racingnél töltött első évében megkérdeztem tőle, mik a tervei a jövőre nézve, és gondolkodás nélkül azt válaszolta, a Ferrari pilótája szeretne lenni” – emlékezett vissza a Lotus egykori világbajnoka, aki 1971 és 1972 között az olaszokkal is versenyzett az F1-ben.

Elmondta, szerinte az autók közti különbség miatt nehéz eldönteni, hogy Hamilton vagy Vettel generációja legjobb pilótája. „Abban viszont biztos vagyok, mindketten rendkívül tehetségesek.”



Andretti viszont úgy véli, a Ferrari elhamarkodottan döntött, amikor Kimi Raikkönen helyére azt a Charles Leclerc-t alkalmazta, aki mindössze egy éve versenyez a Formula-1-ben. „Charles gy nagyon tehetséges pilótának tűnik, és az hogy ennyire fiatal azt is jelenti, fényes jövő áll előtte, de abban nem vagyok biztos, ez volt a megfelelő pillanat arra, hogy a Ferrarihoz szerződjön. Ha két pilóta van egy csapatban, elkerülhetetlen egy sorrend kialakulása arra nézve, hogy ki az első és ki a másodszámú versenyző, mert, ha két első számú van, az soha nem működik jól" - vélekedett Andretti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: