DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Perez mellett kiderül, mit is tud Stroll

A Kanadai Nagydíj promótere, Francois Dumontier szerint Sergio Perez nagyszerű mérce lesz, hogy megállapítsuk, milyen pilóta is a húsz esztendős honfitársa, Lance Stroll.

Miután édesapja egy vállalaton keresztül felvásárolta a Force India istállóját, idén Lance Stroll is követi őt, és az idő közben újjáalakult Racing Point istállójának tagja lesz, Sergio Perez csapattársaként. A mexikói korábban többször is dobogóra állt már, illetve megfordult a McLarennél is pályafutása során, így a Kanadai Nagydíj főszervezője úgy véli, most kiderül, mit is tud Stroll valójában.

„Ezek mind-mind nagyszerű hírek. Úgy fest, egy versenyképes csapathoz igazolt. Már Lawrence szerepvállalásának is örültem. Ha megnézzük az istálló hátterét, akkor már majdhogynem azt mondhatjuk, hogy ez egy kanadai csapat” – idézi Dumontier-t a Le Journal de Montreal.

Szerintetek mire lesz képes Stroll Perez ellen?


Az új környezet pedig arra is lehetőséget biztosít, hogy Stroll összemérje magát a tapasztalt és nagyon gyors Sergio Perezzel, akinek már 155 nagydíj van a háta mögött: „A Williamsnek nagyon nehéz éve volt. Kissé szégyenteli, amit csináltak, hiszen ez egy világbajnok istálló, gyakran harcban voltak a címért. De az F1 már csak így működik. Perez jó mérce lesz Lance számára. Nagyon gyors, és rendkívül nehéz őt a pályán megelőzni. Sokat bizonyított már a múltban.”

„Ez jó kihívás lesz számára, csakúgy, mint a Felipe Massa elleni első éve. Bár Felipe akkor még inkább csak a mentora volt, de mégis összemérhette magát valakivel, aki korábban nyert már versenyeket, és egész jól szerepelt. Tizenkettedik lett a bajnokságban, sok pontot gyűjtött és még a pódiumra is felállhatott, amire senki sem számított.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: