DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll: Sokkal megbízhatóbban vezetek

Bár jelentősen kevesebb pontot gyűjtött Lance Stroll második évében, mint az elsőben, mégis úgy gondolja a fiatal kanadai, hogy kevésbé ingadozó, stabilabb teljesítményt nyújt, mint korábban.

Lance Stroll rendkívül fiatalon és nagyon sok pénzzel a zsebében érkezett meg a Formula-1-be két évvel ezelőtt. Az akkor még csak tizennyolc esztendős kanadai eleinte csak esett-kelt, többször is összetörte a Williams-Mercedest a tesztelési időszakban, majd az első versenyhétvégéken is.

Az évad első, igencsak sikertelen harmadát követően stabilabb és gyorsabb lett, Bakuban dobogóra is állhatott. Többször kiugróan jól teljesített (például Monzában az első sorból rajtolhatott), ugyanakkor más versenyhétvégéken pedig kifejezetten elmaradt Felipe Massa tempójától. Stroll úgy gondolja, ez az ingadozás tűnt el a teljesítményéből.

Lance Strollt még szoknunk kell rózsaszínben


Hiába szerzett 2018-ban mindössze hat pontot a rettentően gyengére sikeredett Williamsszel, mégis úgy gondolja, második szezonjában jobban vezetett, mint az elsőben. „Egyértelműen egyenletesebbé vált a teljesítményem. Egy évvel korábban, amikor ment, akkor kiemelkedően jól versenyeztem és remek eredményeket is hoztam, amikor viszont szenvedtem, akkor nagyon látványosan szenvedtem. Most viszont jócskán megbízhatóbban vezetek” – nyilatkozta Lance Stroll a Motorsport.com szakoldalnak.

„Sajnos az egész évünket befolyásolta a nyilvánvaló tény, hogy nem voltunk versenyképesek, ilyenkor pedig a pilóta nem igazán sokat tud tenni az időmérő edzésen és a versenyen sem. Hogy többet tanultam-e második szezonomban, mint az elsőben? Talán ez a helyzet, de ezt csak karrierem későbbi időszakában tudhatjuk meg, amikor már tapasztaltabb leszek” – reagált a fiatal kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: