DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica: Kimi még mindig az egyik legjobb

A visszatérő lengyel pilóta úgy gondolja, hogy Kimi Raikkönen még mindig az egyik leggyorsabb a jelenlegi mezőnyből, rangidős kora ellenére. Szívesen lenne a finn csapattársa is Robert Kubica.

Robert Kubica a 2007-es világbajnokról, Kimi Raikkönenról adott egy rövidebb interjút, melyben elmondta, ő még mindig a finnt tartja az egyik leggyorsabb pilótának a mezőnyben.

„Kimi még mindig az egyik legjobb versenyző a Formula-1-ben, még akkor is, ha már egy kissé benne van a korban. A mögöttünk lévő szezonban nem mindig állt az ő oldalán a szerencse, de még mindig nagyon gyors. Szeretnék Kimi csapattársa lenni, mivel bár ő elég különleges személyiség, de nekem tetszik az életstílusa. Ő az egyik legjobb, akit el tudnék képzelni a csapattársamnak” – idézi a brit sajtó Kubicát.

Kubica elismerően szólt a Jégemberről


Korábban Antonio Giovinazzi is örömmel fogadta, hogy a finn lesz a csapattársa az Alfa Romeo Saubernél, sőt, ha úgy tetszik, a mentora is lehet az olasz pilótának, és Vettellel is jó kapcsolatot ápolt a Ferrari eddigi utolsó bajnoka.

Robert Kubicában korábban többen is a jövő nagy bajnokát látták. Ő volt ugyanis az első lengyel a Formula-1 pódiumán, a BMW-Sauberrel pedig még futamgyőzelmet is szerzett a 2008-as Kanadai Nagydíjon, mely után még a pontversenyben is átvette a vezetést, ezenkívül pedig összesen 12-szer állhatott fel a dobogóra a lengyel versenyző. Jövőre ismét a Williams színeiben láthatjuk majd a visszatérő Robert Kubicát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: