DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Grosjean a Haasszal győzné le a Ferrarit

2021 után is jelenlegi csapatánál maradna Romain Grosjean, feltéve, ha addigra felküzdik magukat az élmezőnybe. Legszívesebben velük nyerne futamokat, mielőtt visszavonul.

Egy kiscsapatra ritkán jellemző módon a Haas istállója – fennállásának mindössze harmadik évében – a Formula-1 konstruktőri ötödik helyezését csípte el tavaly, ami erőteljesen fűti Romain Grosjean lelkesedését. A francia pilóta 2019-ben már a középmezőny élén látná csapatát, és most elárulta, ehhez szerinte mire van szükség.

grosjean-p4-ausztria

Tavaly egy negyedik helyezés volt a legjobb eredménye


 „Nagy kihívás lesz, főleg a szabályváltozások miatt, de a célunk a nagyok mögötti negyedik helyezés. Szintet kell lépnünk, mivel a középmezőny végéről az elejére ugrottunk. Precízebbnek, pontosabbnak kell lennünk, most nem követhetünk el hibákat, hiszen minden számítani fog. Ha az autónk alapjai ugyanolyan jól sikerülnek, mint a tavalyié, akkor nem látom akadályát, hogy miért ne harcolhatnánk a negyedik helyért” – írta az Autosport.

Grosjean az apró amerikai csapat első éve óta jelen van a Haasnál, és meglehetősen élvezi az ezzel járó lehetőségeket. „Itt vagyok az első naptól kezdve, és pár embernek bejutni is segítettem.  Ha valaki egy fiatal csapathoz szerződik, sokkal nagyobb tere lesz alkotni, mivel egy nagyobb csapatnál már minden a helyére került. Itt a kirakós is újabb és az elemek is nagyobbak.”

A 32 éves francia egyéves szerződéshosszabbítást írt alá a Haasszal, ám szívesen maradna a csapatnál, ha az továbbra sem torpan meg a fejlődésben.  „Szerintem sok időm van még hátra, de nem tudom, hogy melyik csapatnál fejezem be. Szeretek itt lenni, de persze futamokat is szeretnék nyerni, ezért bízom benne, hogy a 2021-es változások után nem csak a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull lesz az élen. Ha így történik, akkor szívesen maradok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: