DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz hisz a McLaren felemelkedésében

Carlos Sainz rettentően bízik a McLarenben, és úgy érzi, akár több évet is szívesen eltöltene Wokingban. Reméli, még emlékeznek arra az időszakra a csapatnál, amikor győzelmeket szereztek.

Miután Fernando Alonso távozott a Formula-1-ből, Carlos Sainz is búcsút intett a Red Bull-os kapcsolatainak, és ő pótolja, vagy inkább próbálja majd meg pótolni a kétszeres világbajnok honfitársát a McLarennél. Sainz pedig biztos benne, hogy a 2019-es esztendőben végre sikerül lerakni egy jó autó alapjait, az elmúlt évek csalódásai után.

„Jobb eredményeket szeretnék elérni, mint 2018-ban. Ők is ugyanezt szeretnék, és jó volna a szezon közben is fejlődni. Egy kicsit minden szerepet játszik abban, hogyan fogunk teljesíteni, de biztos vagyok benne, hogy a McLaren képes lesz fejlődni. Ezért jöttem ide” – idézi Sainzot a Motorsport Week.

Vissza szeretne kapaszkodni a csúcsra a McLaren


„Bízom bennük, bízom a Formula-1 történetének második legsikeresebb csapatában. Nyertek már néhányszor, és remélhetőleg emlékeznek még rá, hogyan is kell ezt elérni. Lépésről lépésre fogunk haladni, hogy elérjük a középtávú célunkat: vissza akarunk jutni a csúcsra. Kétéves szerződésem van a csapattal, és versenyzőként, de szurkolóként – mivel McLaren-fan vagyok – is szeretném látni, hogy előrelép a csapat.”

Sainz azt mondja, szívesen maradna a McLarennél két évnél tovább is, ha úgy alakulnak a dolgok: „Szóval, amennyiben jól sikerül az első közös évünk, és lesznek terveink a jövőre nézve is, akkor tényleg hiszem, hogy egy nagy családot tudok kovácsolni a McLarenből, és jó néhány évet eltölthetek még itt. Ez a célom jelen pillanatban. Évről évre gondolkodom, ugyanakkor eközben arra is koncentrálok, hogy az egyik kulcsszereplője lehessek a csapat felemelkedésének. Elképesztően motivált vagyok emiatt, és már alig várom az előttünk álló szezont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: