DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo: Verstappen az F1 legendái közé fog tartozni

Mindössze egy versenyképes autóra van szüksége és Max Verstappen is csatlakozni fog a Formula-1 legendáinak köréhez, véli Daniel Ricciardo, a holland korábbi csapattársa.

Max Verstappen 2015-ös bemutatkozása óta 22 alkalommal állt dobogón, ebből ötször annak legfelső fokán. A Red Bull Racing holland pilótája a 2018-as szezont 249 ponttal a negyedik helyen zárta, mindössze két ponttal lemaradva a harmadik helyezett Kimi Raikkönen mögött, s ezzel a nehéz kezdés ellenére pályafutása legsikeresebb idényét teljesítette.

Daniel Ricciardo, aki azt követően lett Verstappen csapattársa, hogy a hollandot a 2016-os Spanyol Nagydíjon a Toro Rossótól előléptették az anyacsapat Red Bullhoz, elmondta, a 21 éves pilótában minden megvan, ami ahhoz kell, hogy egy nap a sport nagyjai közé tartozzon. Az ausztrál szerint Verstappennek már csak egy versenyképes autóra van szüksége.

„Maxben rengeteg a potenciál ahhoz, hogy a jövőben az F1 nagyjai közé lépjen. Az első naptól fogva rendkívül gyors, és abban is biztos vagyok, hogy az első Red Bull-os győzelme óta még gyorsabbá vált” – mondta Ricciardo a Red Bull podcastjában.



A négyszeres világbajnok Red Bull a 2014-es hibrid motoréra bevezetése óta nem állt harcban a világbajnoki címért. Ezt a sikertelen szériát az osztrák istálló azzal szakítaná meg, hogy 2019-től a Renault-erőforrást Hondára cseréli. Ricciardo szerint az új együttműködés sikeressége Verstappen szempontjából is meghatározó lesz. „Meggyőződésem, hogy Max a jövőben még tovább fog fejlődni, de ez azon is fog múlni, mennyire lesz jó az autó alatta, mert ez fogja meghatározni a sikerei mértékét. Az ugyanis kétségtelen, hogy hatalmas tehetsége van" – méltatta egykori csapattársát Ricciardo, aki négy Red Bull-lal töltött év után 2019-től a Renault színeiben fog versenyezni.

A kettejük közti közös munkával kapcsolatban elmondta, „nagyon élveztem a kettőnk közti rivalizálást és a kihívásokat. Úgy gondolom, egymásnak köszönhetően pilótaként is rengeteget fejlődtünk, ez pedig a karrierünkre is pozitív hatást gyakorolt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: