DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Weber ellenezte Schumacher visszatérését

Michael Schumacherrel szinte összeforrt menedzsere, Willi Weber neve, aki majdnem teljes karrierjét egyengette. A német legenda barátja 2009 végén határozottan ellenezte az F1-be való visszatérést.

1991-es debütálása és 2006-os visszavonulása között kisebb szünetekkel gyakorlatilag csak a sikerekről szólt Michael Schumacher pályafutása. Összesen kilencvenegy győzelmet mondhat magáénak ebből az időszakból a hétszeres világbajnok, aki 2006-ban a Ferraritól csúcsformában vonult vissza. Korábban a Ferrarihoz szerződését is határozottan támogatta, amit első hallásra a rajongók ballépésnek tituláltak.

Hároméves szünetet követően azonban a Mercedes ajánlatára nem tudott nemet mondani és három esztendőre le is szerződött a német gyártóval, amely éppen a BrawnGP-ből való átalakulás küszöbén járt. Willi Weber úgy látta akkor, nagyon nem jó ötlet ez a visszatérés és kérte barátját, hogy ne tegye, a német pilóta azonban hajthatatlan volt, annyira fűtötte a versenyzés iránti vágy.

Willi Weber kérlelte Schumachert, hogy ne térjen vissza 2010-ben


„Felkerestem őt és megkértem, hogy ne tegye, mert ezzel csak veszíthet. Hétszeres világbajnok volt már akkor, semmit nem kellett bizonyítania. De valóban nagyon akarta a versenyzést. Úgy gondoltam akkor, hogy rendben, akkor versenyezzen, de ezt már nélkülem tegye” – idézte vissza az ominózus időszakot Weber az Abendzeitung című lapban.

„Bár 2014-ig szerződésünk volt egymással, nem szerettem volna már körbeutazni a világot. Olyan típus vagyok, aki úgy látja, az életben mindennek megvan a maga ideje, amit Michael és én tettünk húsz éven át, az volt az F1-es időszakunk. A múltat sem megismételni, sem visszahozni nem lehet. Barátként váltunk szét, több százszor beszéltünk utána is telefonon, rengetegszer kávéztunk és vacsoráztunk együtt” – tette hozzá Schumacher egykori menedzsere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: