DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marquez: A Formula-1-re még várni kell

Az elmúlt években több MotoGP-élmenő belekóstolt a Formula-1 világába, legutóbb Marc Marquez és Dani Pedrosa. A világbajnoki címvédő azonban még nem tervez négy kerékre váltani.

A száguldó cirkuszban rengeteg, a motorversenyzésben hírnevet szerző versenyző kipróbálta már magát legalább egy teszt erejéig (Rossi több ízben is), Giacomo Agostini, Barry Sheene, Marco Lucchinelli, Mick Doohan, Eddie Lawson, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, néhány hónapja pedig Dani Pedrosa és Marc Marquez is.

John Surtees egészen a világbajnoki címig vitte 1964-ben, rajta kívül azonban egyetlen motoros sem tudott igazán jó eredményeket elérni az autósport világában. Marc Marquez kitűnő benyomást tett legutóbb a Red Bull főtanácsadójára, Dr Helmut Markóra. „2021-ben a Red Bull-lal is versenyezhet” – nyilatkozta sejtelmesen az osztrák szakember.

A spanyol sztár egy Toro Rosso köntösbe bújtatott, hat évvel ezelőtt használt Red Bull RB8-ast terelgetett Spielbergben. „Az a nap örökre az emlékeimbe vésődik, fantasztikus élmény volt. Előtte este már idegeskedtem is, idegesebb voltam, mint egy normális versenyhétvégén, alig tudtam aludni” – emlékezett vissza Marc Marquez.

Marquez remekül ment a teszten, de egyelőre motorozni akar


„A legnagyobb eltérés a fékezési pontoknál van, állandóan azt gondoltam, hogy nem fogok tudni lefékezni kellőképpen. Teljesen más a lassulás, a legnagyszerűbb azonban a gyors kanyarok teljesítése. Mark Webber és Helmut Marko mindig azt mondták, hogy még többet is ki tudnék hozni, de azért nem erőltettem túl.”

„A kezdeti körökhöz képest mindig kissé biztosabban éreztem magam az autóban. A kilátás is szokatlan, mindig sokkal messzebbre magunk elé kell tekintenünk, mivel a tempó annyira magas. Gyerekként viszont mindig is két kerékről álmodoztam és azt a jövőt választottam. E pillanatban nem szerepel a terveim között az autóversenyzés” – tekintett előre Marquez.

Egyelőre tehát biztosan várnunk kell arra, hogy esetleg Marc Marquezt a Formula-1-ben láthassuk, ha egyáltalán valamikor is váltani fog. Vannak, akik szerint ha márkát váltana a spanyol, akkor is ő lenne a MotoGP királya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: