DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo szintet lépne a Renault-val

Új szintre emelné és minél gyorsabban a csapat szerves része, illetve motiváló ereje szeretne lenni Daniel Ricciardo, aki 2019-ben a Renault-nál kezdi meg pályafutása következő szakaszát.

A Formula-1 2018-as pilótakeringőjének legnagyobb meglepetését Daniel Ricciardo húzta meg azzal, hogy négy Red Bull Racingnél töltött év után a Reanult-hoz igazolt, habár nemrég azt is elismerte, többek közt a Mercedes is érdeklődött iránta. Az ausztrál pilóta egy a crash.net-nek adott interjúban elmondta, a lehető leggyorsabban a francia alakulat szerves része szeretne lenni és a célja az, hogy még magasabb szintre emelje új csapatát, aki az előző szezont az élcsapatok mögött a negyedik helyen zárta.

„Nyilvánvalóan a vezetés szempontjából is mindig van ahova fejlődni, de idén elsősorban az lesz a célom, hogy új szintre lépjünk a csapattal, illetve az is, hogy minél hamarabb részese legyek a teljes folyamatnak és ne lustuljak el” – mondta Ricciardo. „Mindig többet akarok kihozni magamból és ez most még inkább érvényes, mivel szeretnék a korábbiaknál sokkal aktívabban jelen lenni a csapat életében.”



Ricciardo csapattársa az a Nico Hülkenberg lesz, aki 2017 óta versenyez a Renault színeiben, így az ausztrál úgy érzi, Hülkenberg lépéselőnyből indulhat vele szemben. „Nico egy tapasztalt pilóta és már jó ideje a csapatnál van, éppen ezért szeretnék minél gyorsabban beilleszkedni, hogy én is motiváló erő lehessek és nyomni tudjam a csapatot” – jelentette ki a 29 éves versenyző, aki elmondása szerint az új szezonban azt várja el magától, hogy javítson a munkamorálján és ugyanerre tudja inspirálni az enstone-i alakulat tagjait is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: