DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kubica: Karrierem legnagyobb kihívása előtt állok

Robert Kubica szerint a feladat könnyebbik részét teljesítette azzal, hogy nyolc év kihagyás után idén visszatér a Formula-1-be, a maradás ugyanis sokkal nagyobb kihívás lesz számára.

Robert Kubica visszatérése 2018 egyik legnagyobb hírét szolgáltatta a Formula-1-ben. A lengyel pilóta ugyanis 2011-es hatalmas ralibalesete után nyolc évvel idén a Williams csapat pilótájaként állhat fel ismét a rajtrácsra. Kubica a lengyel Telewizja Polska csatornának adott interjújában elmondta, a visszatérésnél nagyobb kihívás lesz számára az, hogy 2019-et követően is a sport részese maradjon.

„Karrierem egyik legnagyobb kihívása előtt állok, hiszen a célom talán még a visszatérésnél is nehezebb: az, hogy 2019 után is az F1-ben maradjak. Hatalmas az ülésekért folyó verseny és a világ húsz legjobb pilótája ellen versenyezni sem lesz egyszerű, főként ilyen hosszú kihagyás után” – mondta a 34 éves Kubica, aki úgy érzi, célja eléréséhez az autó lesz az egyik legfontosabb eszköz.

 



A Williams, ahol Kubica már tavaly teszt- és tartalékpilótaként dolgozott, 2018-at a világbajnoki tabella utolsó helyén zárta s ezzel a grove-i istálló történelme egyik leggyengébb szezonját teljesítette. Kubica éppen ezért realistaként közelíti meg az előtte álló új versenyidényt.

„Az előző év nem volt könnyű a Williams számára, de az idei szabályváltozásokkal talán versenyképesebbek lehetünk. Persze hirtelen nem mi leszünk a legjobb csapat a rajtrácson, de keményen fogunk dolgozni azért, hogy az idei autó a tavalyinál sokkal jobb legyen” - jelentette ki a lengyel, hozzátéve, hogy egyelőre nincs konkrét céljuk az időmérőn vagy versenyen elért eredményeket illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: