DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Barrichello egy dolgot vár Leclerc-től

A Ferrari egykori versenyzője szerint az olaszokhoz érkező Leclerc-nek minden képessége megvan ahhoz, hogy megszorongassa Vettelt, egyetlen terület van, ahol igazán oda kell tennie magát.

Charles Leclerc leigazolásával olyat tesz a Ferrari Formula-1-es istállója, amire legutóbb 1991-ben volt példa, akkor is mindössze egyetlen futamon: egy olyan pilótát ültet a vörös autóba, aki egyetlen szezonnyi F1-es tapasztalattal rendelkezik. Leclerc önéletrajzában a tavalyi sauberes év mellett ott sorakozik egy 2016-os GP3-as és egy 2017-es Formula-2-es bajnoki cím is, ám még mindig csak a huszonkettedik életévét tölti, így mentálisan a topon kell lennie, ha meg akar birkózni az átigazolással járó nyomással. A Ferrarinál hat évet szolgált Rubens Barrichello is pontosan ezt a területet emelte ki, amikor Leclerc csapatváltásáról beszélt.

leclerc-portre-ferrari-2018



 „Hihetetlenül izgatott vagyok miatta” – nyilatkozta a tizenegyszeres futamgyőztes brazil. „Ő a fiatalok egyike, aki igazán odatette magát. Egyetlen dologra van most szüksége, mégpedig arra, hogy fejben ott legyen. A tehetségéről tudjuk, hogy megvan. Kihívások várnak Sebre [Vettel].”

Az F1 sportszakmai igazgatója egyetért Barrichellóval, Leclerc-re jövőre jelentős teher nehezedik majd, az elé állított elvárások egyik évről a másikra emelkednek az égig. „Leclerc lenyűgöző volt 2018-ban” – idézte Ross Brawnt az Autosport. „Erős kihívója még nem akadt, erre idén kerül sor. A Ferrarinál vezetni óriási nyomást jelent, ráadásul egy többszörös világbajnok ellen fog menni, szóval nem lesz könnyű éve. Amit azonban eddig láttunk tőle, az alapján tisztességes teljesítményt fog nyújtani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: