DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Arrivabenével újra a csúcsra jut a Ferrari

Amikor Kimi Raikkönen első ízben a Ferrarihoz került, még Jean Todt volt a csapatfőnök. A finn korelnök úgy véli, Maurizio Arrivabene a megfelelő ember az istálló vezetésére, vele újra címet nyernek.

A Scuderia először 2007 és 2009 között szerződtette a jégembert, a kapcsolat gyümölcsözőnek bizonyult, rögtön első ferraris futamán diadalmaskodni tudott, év végén pedig az utóbbi évek messze legszorosabb versengésében a világbajnoki címet is sikerült elhalásznia Fernando Alonso és Lewis Hamilton orra elől.

Bár harmadik közös évük végén eléggé viharos körülmények között váltak el útjaik, 2014-ben mégis újra visszatért az olasz istállóhoz. Az első év katasztrofálisan sikeredett mind a Scuderia, mind Kimi Raikkönen szempontjából, még dobogós helyet sem sikerült szereznie (Alonsónak is csak kettőt). Ez év végén vette át a karmesteri pálcát a csapatnál Maurizio Arrivabene, akivel egy átmeneti visszaesést leszámítva folyamatosan fejlődő pályára állt a gárda, 2018-ban már valós esélye mutatkozott a világbajnoki cím elhódítására is.

Raikkönen szerint Arrivabenével újra világbajnok lesz a Ferrari


2008 óta semmit nem nyert év végén a Ferrari, Raikkönen viszont úgy gondolja, hogy Arrivabene vezetésével ismét világbajnokságot nyer az istálló. „Amikor (először) megérkeztem, Jean Todt volt a csapat feje. Mindig is hatalmas egyéniség marad számomra, bár most már egészen más szerepet tölt be. Szerencsére így is látjuk egymást a hétvégéken, ez nagyszerű dolog” – nyilatkozta Kimi Raikkönen a Sky Sports Italiának.

„Utána több csapatfőnökkel is együtt dolgoztam, nem is tudom pontosan, mennyivel. Maurizio Arrivabene viszont kiváló, ő a megfelelő ember arra, hogy vezetésével a Ferrari újra a rangsor legelejére kerüljön, ahová egyébként való is. Sokat köszönhetek neki” – dicsérte egykori csapatfőnökét az időközben már az Alfa Romeo-Sauberhez szerződő finn.

Ezzel pedig visszatér ahhoz az istállóhoz, ahol 2001-ben debütálhatott a száguldó cirkuszban, igen emlékezetes körülmények között, amikor is majdnem sikerült átaludnia első leendő versenyét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: