DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Williams: Kár, hogy csak két pilótánk lehet

Noha a grove-i alakulat izgatottan várja a George Russell, Robert Kubica párost, Paddy Lowe technikai igazgató elismerte: sajnálják, hogy Szergej Szirotkinnak nem maradt helye náluk.

Szergej Szirotkin első szezonját töltötte 2018-ban a Formula-1-ben, és bár csak egyetlen pontot sikerült szereznie a 21 futam alatt, a Williams így sem volt elégedetlen a teljesítményével. Paddy Lowe technikai vezetője például nemrég úgy fogalmazott, az orosz jóval érettebben érkezett meg, mint a jövőre már a Racing Pointnál szereplő csapattársa, Lance Stroll – most pedig azt fejtette ki, sajnálják, hogy 2019-ben már nem tudják foglalkoztatni Szirotkint:

szirotkin-williams-2018-1



„Nem szabad elfelejtünk, hogy ez volt az újonc éve, és a kezdetektől fogva remek csapatjátékos volt” – idézi Lowe szavait az F1Today.net szakoldal. „Nagyon támogató volt a közvetlen kollégáival és a teljes csapattal egyaránt. Emellett hihetetlenül keményen is dolgozott, rendkívül elkötelezett a saját fejlődése iránt, legyen szó az edzésekről vagy bármiről. Nagy kár, hogy nem lehet kettőnél több pilótánk.”

A Williams jövőre a George Russell, Robert Kubica vág neki az idénynek, ami izgatottá teszi a szakembert és a teljes istállót: „Úgy vélem, fantasztikus felállásunk lesz jövőre. Egyfelől ott van George, aki megnyerte a saját bajnokságát, ami remek eredmény, így egy F2-es bajnok lesz a csapatunkban. Másfelől pedig Robert egy legenda, ahogy azt mindenki tudja, szóval rendkívül izgatottak vagyunk. Ugyanakkor ez sem változtat a tényen, hogy sajnáljuk, hogy nem tarthattuk meg Szergejt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: